Piloţii unui avion de pasageri, arestaţi în Marea Britanie pentru că erau în stare de ebrietate

Doi piloţi ai unui avion de pasageri au fost arestaţi şi deferiţi justiţiei, în Marea Britanie, pentru că erau în stare de ebrietate cu câteva minute înaintea decolării, informează presa de la Dublin, relatează BBC News online.

5186 afișări
Imaginea articolului Piloţii unui avion de pasageri, arestaţi în Marea Britanie pentru că erau în stare de ebrietate

Piloţii unui avion de pasageri, arestaţi în Marea Britanie pentru că erau în stare de ebrietate

Comandantul şi copilotul unui avion care urma să zboare de la Glasgow (Scoţia, Marea Britanie) spre Toronto (Canada) au fost opriţi să decoleze după ce alţi membri ai echipajului au semnalat că aceştia se comportau ciudat. Teste efectuate de autorităţile aeroportuare au relevat că ar fi consumat alcool, astfel că au fost plasaţi în arest preventiv.

Cei doi piloţi sunt cetăţeni canadieni şi se numesc Jean-Francois Perreault, în vârstă de 39 de ani, şi Imran Zafar Syed, 37 de ani.

Incidentul a avut loc marţi, iar zborul a fost amânat. La bordul avionului companiei Air Transat care urma să decoleze spre Canada erau 345 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

Compania Air Transat a prezentat scuze pasagerilor afectaţi de incident, oferindu-le compensaţii de câte 200 de dolari canadieni (140 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici