Plan al Administraţiei Bolsonaro de a se menţine la putere, găsit în timpul unei percheziţii

Poliţia braziliană a descoperit, în cursul unei percheziţii, un proiect de document elaborat de fosta Administraţie a preşedintelui Jair Bolsonaro privind instituirea stării de alertă militară, ceea ce ar fi permis amânarea validării victoriei lui Luiz Inácio Lula da Silva în scrutinul prezidenţial.

462 afișări
Imaginea articolului Plan al Administraţiei Bolsonaro de a se menţine la putere, găsit în timpul unei percheziţii

Proiectul de ordonanţă guvernamentală a fost găsit în cursul percheziţiei efectuate în reşedinţa fostului ministru brazilian al Justiţiei, Anderson Torres, a declarat vineri, potrivit CNN, Lorena Ribeiro, purtătorul de cuvânt al Ministerului brazilian al Justiţiei.

Proiectul de document prevedea instituirea "stării de apărare" printr-o decizie a Curţii Electorale Superioare, ceea ce ar fi permis rămânerea în funcţie a preşedintelui Bolsonaro şi amânarea confirmării victoriei adversarului său, Luiz Inácio Lula da Silva, în scrutinul prezidenţial din octombrie 2022.

Anderson Torres a declarat că documentul nu a fost elaborat de el. "Un ministru al Justiţiei primeşte diverse sugestii şi propuneri. În locuinţa mea, erau o serie de documente (...)", a explicat Anderson Torres.

Mii de simpatizanţi ai fostului preşedinte brazilian Jair Bolsonaro au atacat, duminică după-amiază, sediul Congresului Naţional (Parlamentul Braziliei), Palatul prezidenţial şi sediul Curţii Supreme de Justiţie, în semn de protest faţă de începerea mandatului preşedintelui Luiz Inácio Lula da Silva. Sute de protestatari au fost arestaţi şi a fost lansată o amplă anchetă pentru identificarea organizatorilor protestelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici