Poliţia germană suspectează că atacurile împotriva imigranţilor din Koln au fost organizate pe reţele de socializare

Poliţia germană suspectează că atacurile comise asupra solicitanţilor de azil în oraşul Koln, tratate ca "infracţiuni îndreptate împotriva străinilor", au fost organziate pe reţelele de socializare, a declarat, luni, un purtător de cuvânt citat de DPA în pagina online.

628 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană suspectează că atacurile împotriva imigranţilor din Koln au fost organizate pe reţele de socializare

Poliţia germană suspectează că atacurile împotriva imigranţilor din Koln au fost organizate pe reţele de socializare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Faptul că extremiştii de dreapta au folosit internetul în mod strategic pentru a plănui atacuri aleatorii împotriva "non-germanilor" reprezintă "un semnal de alarmă pe care îl luăm foarte în serios", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Norbert Wagner.

Acesta se referea la două incidente care au avut loc duminică în oraşul Koln, când şase solicitanţi de azil pakistanezi şi unul sirian au fost atacaţi de grupuri de extremişti ai dreptei, pe fondul agresiunilor sexuale şi furturilor produse în noaptea de Revelion, care ar fi fost comise de imigranţi arabi sau nord-africani.

Potrivit poliţiei din landul Renania de Nord-Westfalia, un grup de aproximativ 20 de persoane a atacat şase pakistanezi duminică seara, în apropierea gării centrale din Koln. Două dintre victime au fost transportate la spital.

La scurt timp după acest atac, un cetăţean sirian în vârstă de 39 de ani a fost agresat de un grup de cinci persoane.

Poliţia germană a anunţat că numărul plângerilor depuse în urma agresiunilor sexuale şi furturilor comise în noaptea de Revelion la Koln a depăşit 500, în timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamaţii.

Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africană sau arabă, ceea ce a alimentat dezbaterile privind decizia Germaniei de a primi peste un milion de imigranţi în ţară anul trecut.

Criticată pentru politica sa în favoarea solicitanţilor de azil, pe fondul agresiunilor de la Koln, cancelarul Angela Merkel a promis înăsprirea legislaţiei.

"Cele petrecute în noaptea de Revelion sunt delicte penale respingătoare, care necesită răspunsuri hotărâte", a declarat Merkel, la finalul unei reuniuni de două zile a conducerii CDU, desfăşurată la Mainz. Înăsprirea legilor "este în interesul cetăţenilor, dar şi în interesul marii majorităţi a refugiaţilor", a adăugat ea.

Astfel, Merkel a informat că o persoană îşi poate pierde dreptul la azil în cazul în care comite delicte, chiar şi în cazul în care este condamnată cu suspendare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici