Poliţia olandeză a arestat angajaţi ai aeroportului Amsterdam-Schiphol pentru trafic de cocaină

Poliţia olandeză a arestat mai mulţi angajaţi ai aeroportului Amsterdam-Schiphol, suspectaţi că au scos cocaina ascunsă la bordul unor avioane provenind din America Latină, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al jandarmeriei aeroportului.

133 afișări
Imaginea articolului Poliţia olandeză a arestat angajaţi ai aeroportului Amsterdam-Schiphol pentru trafic de cocaină

Poliţia olandeză a arestat angajaţi ai aeroportului Amsterdam-Schiphol pentru trafic de cocaină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cincisprezece persoane au fost arestate începând din iulie, dintre care şapte lucrează pentru aceeaşi companie, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Robert van Kapel, care a refuzat să ofere alte precizări.

"Alte arestări nu sunt excluse", a adăugat el.

Suspecţii sunt cetăţeni olandezi, turci şi columbieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 65 de ani, potrivit sursei citate.

Poliţişti au descins în locuinţele lor, la Amsterdam sau la periferia acestui oraş, şi i-au reţinut.

Van Kapel a anunţat că "zeci de kilograme" de cocaină au fost ascunse la bordul unor avioane provenind din America de Sud şi Centrală, dar nu a vrut să precizeze unde anume.

"Zborurile nu au fost puse în pericol", a adăugat el, precizând că "ancheta este în curs".

Cei 15 bărbaţi sunt acuzaţi de trafic de droguri, iar unii dintre ei de trafic de arme, potrivit purtătorului de cuvânt.

În noiembrie 2012, jandarmeria olandeză a arestat 12 angajaţi ai aeroportului care colaborau cu o reţea importantă de trafic de cocaină ce opera în Caraibi.

În martie acelaşi an, 300 de kilograme de cocaină au fost confiscate pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, provenind din America de Sud şi Centrală, cu o valoare de revânzare evaluată la 12 milioane de euro.

Al patrulea aeroport din Europa, Amsterdam-Schiphol găzduieşte între 120.000 şi 140.000 de pasageri pe zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici