Pompierii români luptă cot la cot cu natura pentru stingerea incendiilor din Grecia. Ploaia a mai domolit flăcările, pe insula Evia

  • Pompierii români împreună cu cei din Republica Moldova luptă în continuare cu incendiile din insula Evia.
  • Joi, ei acţionează în două zone utilizând maşini de stingere, drone şi drujbe.
  • Pe parcursul nopţii, ploaia de pe insulă le-a venit în ajutor pompierilor.
2131 afișări
Imaginea articolului Pompierii români luptă cot la cot cu natura pentru stingerea incendiilor din Grecia. Ploaia a mai domolit flăcările, pe insula Evia

Potrivit IGSU, joi, începând cu ora 08:00, acţiunile de lichidare a incendiilor continuă cu şase maşini de stingere, două cisterne şi o dronă, în zonele Spathari şi Kalivia. Totodată, şase pompieri au misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Alături de români sunt pompieri din Republica Moldova, care intervin cu două maşini de stingere, fapt ce duce la mărirea zonei de acţiune şi protecţie.

Salvatorii din teren sunt informaţi permanent privind direcţia şi intensitatea vântului, reuşind astfel să aibă o imagine cât mai bună asupra posibilităţilor de propagare a incendiului.

Pe parcursul serii trecute, în zona de acţiune a pompierilor români şi moldoveni s-au înregistrat precipitaţii pe o durată de aproximativ două ore, iar, potrivit prognozelor, temperaturile vor fi uşor mai scăzute azi faţă de zilele anterioare, mai anunţă IGSU.

Monitorizarea aeriană s-a realizat cu ajutorul dronei, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra situaţiei din teren. De asemenea, la solicitarea pompierilor greci, a fost efectuată monitorizarea şi altor zone unde intervin aceştia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici