Popularitatea lui Emmanuel Macron este în scădere- Sondaj

Datele unui sondaj publicat duminică scot în evidenţă că popularitatea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, este în scădere, rata de încredere în liderul de la Paris scăzând cu 10% în ultima lună, relatează France 24.

1747 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Emmanuel Macron este în scădere- Sondaj

Popularitatea lui Emmanuel Macron este în scădere- Sondaj

Datele sondajului publicat duminică arată faptul că rata de popularitate a preşedintelui Macron se situează în jurul cotei de 54%, înregistrându-se o scădere de 10% faţă de aceeaşi perioadă din luna trecută.

Cu toate că Macron a început în forţă, partidul său câştigând o majoritate confortabilă în Parlament şi făcând o impresie bună pe scena internaţională, primele trei luni de mandat nu au fost fără probleme.

Macron s-a confruntat cu critici venite din partea opoziţiei şi a unei părţi din presa franceză după ce preşedintele francez a anunţat un şir de reduceri bugetare care s-au încheiat cu demisia unui comandant francez foarte apreciat. În plus, şi decizia liderului francez de a înăspri legile privind securitatea naţională a stârnit ample controverse.

Un alt aspect care a contribuit la reducerea popularităţii lui Macron este legat, paradoxal de câştigarea majorităţii parlamentare. O parte a presei, opoziţia şi o parte dintre cetăţenii francezi şi-au exprimat deja îngrijorările legate de o concentrare excesivă a puterii în mâinile preşedintelui.

Potrivit sondajului realizat la comanda ziarului francez Dimanche, 54% dintre francezi sunt satisfăcuţi de activitatea preşedintelui, iar 56% s-au declarat mulţumiţi de primul-ministru, Edouard Philippe.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.947 de persoane, în perioada 17-22 iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici