Poroşenko a promulgat noua doctrină militară a Ucrainei care desemnează Rusia ca agresor

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat joi noua doctină militară a Ucrainei, care desemnează Rusia ca agresor, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în pagina electronică.

2214 afișări
Imaginea articolului Poroşenko a promulgat noua doctrină militară a Ucrainei care desemnează Rusia ca agresor

Poroşenko a promulgat noua doctrină militară a Ucrainei care desemnează Rusia ca agresor (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Kievul şi Occidentul acuză Moscova că-i susţine în mod direct pe separatiştii proruşi în estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

Ucrainenii şi occidentalii îi acuză pe ruşi că au trimis trupe şi armament pentru a alimenta conflictul în care au fost ucise aproximativ 8.000 de persoane, în estul Ucrainei, începând din aprilie 2014, la o lună după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea. Ruşii neagă aceste acuzaţii.

"Doctrina conţine scenarii care pot pune în pericol securitatea militară a Ucrainei. Principalul scenariu este o agresiune armată la scară mare din partea Rusiei împotriva Ucrainei care să urmărească obiective politico-militare decisive", subliniază preşedinţia ucraineană într-un comunicat postat pe site.

Rusia a introdus, la rândul ei, în decembrie 2014, o nouă doctrină militară - care desemnează "expansiunea NATO" drept un risc extern major.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici