Premierul Letoniei cere UE să găsească o metodă juridică de trage Rusia la răspundere pentru război

Europa trebuie să înceapă să lucreze la o modalitate juridică de a trage Rusia la răspundere pentru război, a afirmat premierul Letoniei.

179 afișări
Imaginea articolului Premierul Letoniei cere UE să găsească o metodă juridică de trage Rusia la răspundere pentru război

Sursa Foto - European Parliament

Premierul leton Krisjanis Karins le-a cerut liderilor europeni să înceapă să lucreze la o modalitate de a trage Rusia la răspundere din punct de vedere juridic pentru acţiunile sale din timpul războiului.

Solicitarea a fost făcută în a doua zi a summitului UE.

„Războiul Rusiei devine din ce în ce mai brutal, vizând acum în mod flagrant nu doar armata ucraineană, ci şi cetăţenii ucraineni şi infrastructura lor civilă. Să ne dăm seama cum să tragem Rusia la răspundere în mod corespunzător şi din punct de vedere juridic pentru atrocităţile pe care le comite astăzi în Ucraina", a spus premierul leton, potrivit Sky News.

Ideea unui tribunal internaţional pentru crimele de război din Ucraina este acceptată şi de alţi lideri europeni.

„Trebuie să discutăm cu siguranţă răspunsul legal la crimele de agresiune care au fost comise în Ucraina... care poate fi abordat doar de un tribunal separat", a declarat şi prim-ministrul estonian Kaja Kallas.

Variantele ar putea fi analizate de liderii UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici