Premierul Naoto Kan: Catastrofa din 11 martie va fi depăşită ca şi înfrângerea în război a Japoniei

Japonia va depăşi catastrofa din 11 martie aşa cum a depăşit şi înfrângerea din Al Doilea Război Mondial, a declarat, luni, premierul Naoto Kan, într-un discurs susţinut la împlinirea a 66 de ani de la capitularea ţării.

151 afișări
Imaginea articolului Premierul Naoto Kan: Catastrofa din 11 martie va fi depăşită ca şi înfrângerea în război a Japoniei

Premierul Naoto Kan: Catastrofa din 11 martie va fi depăşită ca şi înfrângerea în război a Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţara noastră s-a ridicat din ruinele războiului prin eforturile fiecărui cetăţean şi a depăşit multe dificultăţi până astăzi", a declarat Kan, într-o ceremonie desfăşurată la Tokyo.

"Vom reconstrui, cu hotărâre şi forţă, zonele devastate şi Japonia", a adăugat el.

Japonia s-a confruntat, în martie, cu cea mai gravă tragedie de după război - mai mult de 20.000 de persoane au murit sau sunt date în continuare dispărute după cutremurul urmat de tsunami care a devastat nord-estul ţării. Valurile seismice au provocat şi accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav înregistrat în ultimii 25 de ani în lume.

Împăratul Akihito, fiul împăratului Hirohito, cel care a pronunţat discursul de capitulare cu 66 de ani în urmă, a asistat la ceremonie, alături de soţia sa şi 6.000 de invitaţi. "Îmi amintesc istoria şi mă rog ca tragedia războiului să nu se mai repete niciodată", a spus suveranul, în vârstă de 77 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici