Premierul Norvegiei a vorbit cu Putin despre conflictul din Ucraina. Preşedintele Rusiei i-a spus că va permite accesul umanitar în Mariupol

  • Premierul norvegian Jonas Gahr Stoere a declarat că Vladimir Putin l-a asigurat că Rusia va contribui la asigurarea accesului umanitar pentru civilii asediaţi în oraşul ucrainean Mariupol.
  • În timpul unei convorbiri telefonice de o oră cu preşedintele rus, Stoere a declarat că l-a îndemnat pe Putin să pună capăt războiului din Ucraina, să retragă trupele ruseşti şi să permită accesul umanitar.
34158 afișări
Imaginea articolului Premierul Norvegiei a vorbit cu Putin despre conflictul din Ucraina. Preşedintele Rusiei i-a spus că va permite accesul umanitar în Mariupol

Premierul Norvegiei a vorbit cu Putin despre conflictul din Ucraina. Preşedintele Rusiei a dat asigurări că va permite accesul umanitar în Mariupol


"Avem aşteptări foarte limitate cu privire la ceea ce s-ar putea realiza, dar nimic nu ar trebui lăsat neprocesat în situaţia în care ne aflăm acum", a spus Stoere, potrivit Reuters.

Comentând discuţiile lor despre necesitatea accesului umanitar pentru civilii din oraşul portuar Mariupol, Stoere a spus: "Impresia mea este că Putin confirmă intenţia Rusiei de a contribui la acest lucru".

Cu toate acestea, Stoere a adăugat că doar acţiunile de pe teren ar putea spune dacă Rusia îşi respectă sau nu promisiunile.

Convorbirea telefonică a liderilor a avut loc la iniţiativa Norvegiei, după ce Stoere a discutat pentru prima dată despre realizarea unei astfel de abordări cu liderii unor ţări precum Franţa, Germania şi Finlanda, care au fost în contact direct cu Rusia, a precizat Stoere.

Norvegia, membră NATO, are o graniţă comună cu Rusia în zona arctică. Naţiunile nu au fost niciodată în război, iar în 2010 au negociat în mod paşnic o frontieră maritimă care fusese disputată timp de patru decenii.

Un convoi de 45 de autobuze ucrainene a pornit joi spre Mariupol pentru a încerca să livreze provizii umanitare şi să scoată civili, au declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk şi Crucea Roşie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici