Premierul prorus din Doneţk spune că nu deţine informaţii despre observatorii OSCE dispăruţi: "Nu ştim unde sunt, îi căutăm"

Aleksandr Borodai, "premierul" Republicii Doneţk, autoproclamată de către proruşii din estul Ucrainei, a declarat, joi, că nu deţine informaţii despre cei patru observatori OSCE dispăruţi de marţi.

275 afișări
Imaginea articolului Premierul prorus din Doneţk spune că nu deţine informaţii despre observatorii OSCE dispăruţi: "Nu ştim unde sunt, îi căutăm"

Premierul prorus din Doneţk spune că nu deţine informaţii despre observatorii OSCE dispăruţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu avem nicio informaţie pe această temă. Nu ştim unde sunt, îi căutăm. Este posibil să fie vorba despre o provocare la adresa noastră pentru a fi acuzaţi în mod fals că îi deţinem", a afirmat el.

Câteva ore mai devreme, Viaceslav Ponomarev, primarul autoproclamat al oraşului Slaviansk, un bastion prorus din estul Ucrainei, a afirmat că cei patru observatori - un danez, un estonian, un turc şi un elveţian - se află în mâinile rebelilor.

"I-am reţinut. Ştim unde sunt, sunt nevătămaţi", a declarat el pentru agenţia Interfax, adăugând că rebelii verifică dacă nu cumva observatorii OSCE (Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa) efectuează o misiune de strângere de informaţii.

Potrivit unei surse OSCE, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, observatorii ar fi deţinuţi în regiunea Lugansk, în estul Ucrainei.

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Ponomarev, "premierul" Aleksandr Borodai le-a respins, spunând că "primarului popular" din Slaviansk are tendinţa de a "exagera lucrurile".

Un alt grup de observatori a fost de asemenea reţinut pentru scurt timp, miercuri, în regiunea Doneţk.

Şapte observatori OSCE au fost deţinuţi timp de opt zile de către rebelii proruşi din Slaviank. Ei au fost eliberaţi pe 3 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici