Premierul turc avertizează UE: Turcia nu va mai limita migraţia spre UE dacă nu obţine eliminarea vizelor

Turcia ar putea renunţa la acordul cu Uniunea Europeană privind imigraţia în cazul în care nu vor fi eliminate până în octombrie vizele de călătorie pentru cetăţenii turci în spaţiul comunitar, avertizează premierul turc, Binali Yildirim, citat de site-ul agenţiei bulgare Focus.

17780 afișări
Imaginea articolului Premierul turc avertizează UE: Turcia nu va mai limita migraţia spre UE dacă nu obţine eliminarea vizelor

Premierul turc avertizează UE: Turcia nu va mai limita migraţia spre UE dacă nu obţine eliminarea vizelor

"Vrem ca partenerii noştri din Uniunea Europeană să înţeleagă că a venit vremea să asume o responsabilitate mai mare în problema imigraţiei. Este esenţial ca acordul privind liberalizarea vizelor să intre în vigoare până la sfârşitul lunii octombrie. Dacă acordurile de readmisie şi eliminarea vizelor pentru cetăţenii turci nu intră în vigoare, Europa se va confrunta cu un risc major", a declarat Binali Yildirim după întrevederea pe care a avut-o la Istanbul cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov.

Nu este prima dată când Turcia ameninţă că va renunţa la acordul cu UE privind imigraţia. Pe 15 august, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, semnala că Turcia va renunţa la acordul cu Uniunea Europeană privind limitarea imigraţiei dacă cetăţenii turci nu vor primi, începând din luna octombrie, vize de călătorie în spaţiul comunitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici