Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de membri ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere

  • Forţele armate ale Columbiei l-au capturat pe Dairo Antonio Usuga, cunoscut sub numele de Otoniel, în cea mai mare lovitură adusă traficului de droguri din ţara de la moartea lui Pablo Escobar, a declarat preşedintele Ivan Duque.
  • Otoniel, în vârstă de 50 de ani, a fost capturat în timpul operaţiunii Osiris într-o zonă rurală din regiunea Uraba din Columbia.
  • Operaţiunea Osiris a implicat peste 500 de membri ai forţelor speciale şi 22 de elicoptere, potrivit ministrului Apărării Diego Molano.
  • Dairo Antonio Usuga este acuzat că a trimis zeci de transporturi de cocaină în Statele Unite.
  • La capetele de acuzare se mai găsesc: uciderea mai multor ofiţeri de poliţie, recrutarea de minori şi abuzuri sexuale.
38007 afișări
Imaginea articolului Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de membri ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere

Foto: Ivan Duque/ Twitter

Columbia a oferit o recompensă de până la 3 miliarde de pesos (aproximativ 800.000 de dolari) pentru informaţii referitoare la locul în care se află Otoniel, în timp ce guvernul SUA a oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru orice informaţie ce ar putea duce la localizarea lui, relatează Reuters.

„Aceasta este cea mai mare lovitură din acest secol împotriva traficului de droguri din ţara noastră. Este comparabilă doar cu căderea lui Pablo Escobar în anii 1990”, a spus preşedintele Duque.

Un ofiţer de poliţie a murit în timpul operaţiunii, a spus Duque.

Otoniel este liderul grupului, Clan del Golf -Clanul Golfului. Clan del Golfo are aproximativ 1.200 de persoane - majoritatea foşti membri ai grupărilor paramilitare de extremă dreapta.

Pe lângă traficul de droguri, Clan del Golfo este implicat în mineritul ilegal, spun autorităţile.

În martie, poliţia columbiană şi Departamentul de Combatere a Drogurilor din SUA au capturat-o pe sora lui Otoniel, Nini Johana Usuga, care a fost extrădată în Statele Unite pentru a se confrunta cu acuzaţii legate de trafic de droguri şi spălare de bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici