Preşedintele Dumei de Stat pledează pentru integrarea Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică

Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a apreciat, într-un editorial pentru Komsomolskaia Pravda publicat marţi, că a venit timpul pentru lansarea unor consultări pe tema integrării Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică.

1045 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Dumei de Stat pledează pentru integrarea Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică

Preşedintele Dumei de Stat pledează pentru integrarea Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţara noastră a evocat în mod repetat posibilitatea unei integrări în viitor între cele două asociaţii regionale - Uniunea Economică Eurasiatică şi Uniunea Europeană. Sunt de actualitate în prezent astfel de planuri şi previziuni? Nu e prea devreme pentru aşa ceva? Nu, acum este timpul potrivit nu doar pentru a visa, ci şi pentru a discuta. E timpul pentru a începe consultările", scrie Narîşkin.

În opinia preşedintelui Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Rusia "a fost şi va rămâne din aceeaşi familie cu naţiunile europene".

Preşedintele ceh, Milos Zeman, a declarat într-un interviu publicat joia trecută de serviciul în limba rusă al postului public de radio din Cehia că speră ca Rusia să adere la un moment dat la Uniunea Europeană

"Am un vis, ca pe termen lung Federaţia Rusă să devină membră a Uniunii Europene. Dacă nu vă place astfel, puteţi să vă gândiţi că Uniunea Europeană aderă la Federaţia Rusă", a glumit Zeman.

El a adăugat că economiile rusă şi europeană se pot completa reciproc pentru a sprijini dezvoltarea tuturor ţărilor implicate.

Preşedintele ceh urmează să facă o vizită la Moscova pentru a participa la celebrările din 9 mai de Ziua Victoriei din capitala rusă, în pofida faptului că majoritatea politicienilor europeni au refuzat invitaţia Moscovei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici