Preşedintele Egiptului neagă că ar exista deţinuţi politici în ţara sa/ Human Rights Watch semnalează un număr major de cazuri

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi a negat că ar exista deţinuţi politici în ţara sa, punând la îndoială concluziile unui raport recent al organizaţiei Human Rights Watch care indică existenţa a 60.000 de deţinuţi politici în Egipt, informează The Associated Press, citând postul CBS News.

305 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Egiptului neagă că ar exista deţinuţi politici în ţara sa/ Human Rights Watch semnalează un număr major de cazuri

Preşedintele Egiptului neagă că ar exista deţinuţi politici în ţara sa/ Human Rights Watch semnalează 60.000 de deţinuţi politici

Liderul de la Cairo a mai afirmat într-un interviu pentru CBS că autorităţile din Egipt trebuie să intervină împotriva extremiştilor "indiferent de numărul lor".

După preluarea puterii, în urma unei lovituri de stat în 2012, regimul instituit de fostul general Abdel-Fattah el-Sissi a arestat zeci de mii de persoane acuzate că ar avea legături cu organizaţia islamistă Frăţia Musulmană ori cu diverse grupări militante extremiste.

Măsurile punitive ale regimului condus de Abdel-Fattah el-Sissi au fost criticate de numeroase organizaţii pro-democraţie care consideră că scopul acestor acţiuni a fost acela de a reprima orice opoziţie faţă de regim.

Postul CBS News, care urmează să difuzeze duminică întreg interviul, a comunicat că autorităţile din Egipt au cerut ca interviul să nu fie difuzat, însă postul a respins această solicitare.

Abdel-Fattah el-Sissi a mai declarat că Egiptul cooperează cu Israelul în ceea ce priveşte operaţiunile de combatere a militanţilor islamici din Peninsula Sinai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici