Preşedintele elveţian şi al OSCE a discutat cu Joe Biden despre Ucraina, la Casa Albă

Preşedintele Elveţiei Didier Burkhalter, care conduce de asemenea Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a discutat marţi, la Casa Albă, cu vicepreşedintele american Joe Biden despre situaţia din Ucraina, a anunţat Executivul american.

123 afișări
Imaginea articolului Preşedintele elveţian şi al OSCE a discutat cu Joe Biden despre Ucraina, la Casa Albă

Preşedintele elveţian şi al OSCE a discutat cu Joe Biden despre Ucraina, la Casa Albă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În ultimele săptămâni Biden a discutat de nouă ori cu fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit săptămâna trecută de Parlament, după o revoltă populară împotriva regimului său prorus.

Astfel, numărul doi al Executivului american s-a aflat în fruntea gestionării crizei din Ucraina, de la Washingtonului. Luni, încercând să nu ofenseze Moscova, Casa Albă s-a abţinut să-l recunoască pe conducătorul Parlamentului preşedinte interimar al Ucrainei şi a îndemnat la formarea unui Guvern de tehnicieni la Kiev, pentru a gestiona afacerile curente până la alegeri.

În aceeaşi zi, la ONU, la New York, Burkhalter a declarat că OSCE a numit un emisar special pentru Ucraina şi a propus crearea unui Grup internaţional de contact.

Preşedintele elveţian şi Biden au discutat marţi despre "situaţia actuală din Ucraina, inclusiv despre susţinerea pe care Statele Unite şi OSCE ar putea s-o ofere pentru a ajuta acest stat să obţină pace şi stabilitate", a anunţat preşedinţia americană.

Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul acestei conversaţii, Biden a salutat "prietenia solidă" dintre Washington şi Berna şi i-a "mulţumit cu sinceritate Elveţiei" pentru reprezentarea intereselor americane în Iran şi Cuba, ţări cu care Statele Unite nu întreţin relaţii diplomatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici