Preşedintele SUA discută cu Benjamin Netanyahu şi Mohamed Morsi despre reducerea violenţei în Gaza

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a discutat miercuri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele egiptean Mohamed Morsi, cărora le-a subliniat necesitatea unei "reduceri" a violenţei în Gaza, a anunţat Casa Albă.

201 afișări
Imaginea articolului Preşedintele SUA discută cu Benjamin Netanyahu şi Mohamed Morsi despre reducerea violenţei în Gaza

Preşedintele SUA discută cu Benjamin Netanyahu şi Mohamed Morsi despre reducerea violenţei în Gaza

Obama i-a cerut lui Netanyahu să "depună toate eforturile posibile pentru a evita victime civile", dar a susţinut dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor Hamas, a precizat preşedinţia americană într-un comunicat, după eliminarea de către Israel a şefului operaţiunilor militare ale mişcării islamiste.

În cadrul discuţiei cu premierul israelian, liderul american a reiterat "susţinerea Statelor Unite faţă de dreptul Israelului de a se apăra împotriva tirurilor de rachetă lansate din Gaza asupra civililor israelieni", potrivit aceleiaşi surse.

Obama şi Netanyahu "sunt de acord că Hamas trebuie să înceteze atacurile împotriva Israelului pentru a permite o calmare a situaţiei", a adăugat preşedinţia americană.

În discuţia cu Morsi, preşedintele provenit din mişcarea Fraţilor Musulmani, apropiată de Hamas, Obama a "condamnat tirurile de rachetă lansate din Gaza către Israel şi a insistat încă o dată asupra dreptului Israelului de a se apăra", potrivit aceleiaşi surse.

"Cei doi lideri au convenit asupra necesităţii de a colabora pentru a ajunge la o calmare a situaţiei cât mai repede posibil", a asigurat Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici