Preşedintele Turciei cere anularea alegerilor din Istanbul/ Erdogan spune că scrutinul a fost marcat de „crima organizată”

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că autorităţile electorale ar trebui să anuleze alegerile locale din Istanbul din cauza neregulilor, în special în ceea ce priveşte numirea reprezentanţilor secţiilor de votare, a anunţat miercuri cotidianul Sabah, relatează Reuters.

2189 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei cere anularea alegerilor din Istanbul/ Erdogan spune că scrutinul a fost marcat de „crima organizată”

Preşedintele Turciei cere anularea alegerilor din Istanbul/ Erdogan spune că scrutinul a fost marcat de „crima organizată”

Rezultatele iniţiale arată că pricipalul partid de opoziţie, Partidul Popular Republican, a câştigat controlul celui mai mare oraş al Turciei în alegerile pentru primărie, punând capăt, probabil, guvernării de 25 de ani de către Partidul AK al lui Erdogan şi de predecesorii săi islamişti.

Erdogan a spus că regulamentele care impun reprezentanţiilor secţiilor de votare să fie funcţionari publici nu au fost respectate pretutindeni, iar muncitori obişnuiţi au fost responsabili în anumite secţii.

„Colegii noştri au stabilit acest lucru. Fireşte, toate acestea ridică semne de îndoială. Dacă vor lua o poziţie sinceră, aceasta va duce la anulare", a spus el.

Orice decizie de anulare a alegerilor va reveni Comisiei Electorale.

Un înalt oficial AKP a declarat marţi că va cere un nou vot în Istanbul după ce cererea sa pentru renumărarea voturilor în urma rezultatelor alegerilor din 31 martie a fost respinsă, după o serie de renumărări de după vot.

Erdogan a declarat luni că alegerile locale au fost marcate de „crima organizată” la secţiile de votare din Istanbul. Pierderea controlului asupra oraşului ar fi un obstacol pentru Erdogan, care a dominat politica turcă timp de mai bine de 16 ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici