Primăria Cluj ajută un spital din Kiev cu un generator de mare putere

Primăria Cluj-Napoca va dona un generator de mare putere capabil să susţină funcţionarea unui spital din oraşul Kiev.

155 afișări
Imaginea articolului Primăria Cluj ajută un spital din Kiev cu un generator de mare putere

Primăria Cluj ajută un spital din Kiev cu un generator de mare putere

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat un proiect care prevede acordarea unui ajutor oraşului Kiev din Ucraina, constând în achiziţionarea unui grup electrogen (generator) 330 KVA şi a transportului acestuia, în contextul stării de conflict armat. Achiziţia acestuia este asigurată din fondul de rezervă bugetară, iar costul ajunge la 305.000 lei.

„Am răspuns astfel apelului Asociaţiei Municipiilor din Ucraina, condusă de primarul Kievului, Vitali Klitschko, pentru a veni în sprijinul spitalelor, şcolilor sau altor entităţi de utilitate publică din Ucraina pe perioada iernii. Cu ajutorul acestui generator, Cluj-Napoca sprijină funcţionarea unui spital din Kiev indiferent de condiţii”, a transmis primarul Emil Boc.

Conform acestuia, alte 3 generatoare de capacitate mică pleacă spre Ucraina, acestea fiind achiziţionate de către ADIZMC - Zona Metropolitană Cluj.

„Aşa cum am spus de fiecare dată, sprijinul pentru Ucraina nu este doar un sprint, este un maraton şi o luptă pentru apărarea valorilor democratice. În aceste momente, e datoria noastră de cetăţeni ai Uniunii Europene să venim în ajutorul celor care cu demnitate şi curaj îşi apără teritoriul şi valorile”, susţine Emil Boc.

Acesta mai spune că din Cluj-Napoca au mai plecat câteva transporturi umanitare în valoare de 175.000 de euro, din care 60.000 de euro provin de la oraşul înfrăţit Dijon, Franţa, formate din alimente, produse de igienă, materiale suport şi hrană pentru animale către comunităţile afectate din Ucraina. De asemenea, la Cantina Prietenie refugiaţii ucraineni se bucură de preparate calde oferite gratuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
generator,
spital,
kiev

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici