Primele contacte oficiale SUA-Cuba vor avea loc pe 21 şi 22 ianuarie, la Havana

Statele Unite şi Cuba vor avea începând din 21 ianuarie, la Havana, primele contacte oficiale în vederea normalizării relaţiilor diplomatice, a anunţat joi Departamentul de Stat, relatează AFP.

350 afișări
Imaginea articolului Primele contacte oficiale SUA-Cuba vor avea loc pe 21 şi 22 ianuarie, la Havana

Primele contacte oficiale SUA-Cuba vor avea loc pe 21 şi 22 ianuarie, la Havana

"Secretarul de Stat adjunct (pentru America Latină), Roberta Jacobson, se va afla" în capitala cubaneză "pe 21 şi 22 ianuarie" pentru primele discuţii oficiale cu regimul comunist din Cuba, a anunţat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

Aceste discuţii vor avea loc în marja unor întrevederi privind problema migraţiei desfăşurate cu regularitate între cele două ţări, a precizat Psaki.

Este vorba de "lansarea unei discuţii cu Guvernul cubanez asupra normalizării relaţiilor diplomatice", a adăugat Psaki.

Acestea vor fi primele contacte oficiale după 18 luni de negocieri secrete între Washington şi Havana, sub egida Vaticanului şi Canadei.

Cele două guverne urmează să discute, în special, asupra deschiderii ambasadelor. Washingtonul impune de peste o jumătate de secol un embargo economic împotriva insulei comuniste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici