Primele efectele concrete ale summitului SUA - Coreea de Nord: Imagini surprinse de un satelit arată o măsură luată de regimul comunist

Imagini filmate din satelit, analizate de Institutul american 38 North, indică faptul că regimul nord-coreean a început să destructureze un complex pentru lansarea de sateliţi şi dezvoltarea de propulsoare pentru rachete balistice şi vehicule de lansare spaţială, informează site-ul agenţiei Reuters.

2648 afișări
Imaginea articolului Primele efectele concrete ale summitului SUA - Coreea de Nord: Imagini surprinse de un satelit arată o măsură luată de regimul comunist

Primele efectele concrete ale summitului SUA - Coreea de Nord. Imagini surprinse de un satelit arată o măsură luată de regimul comunist

Imagini din 20 iulie au relevat că nord-coreenii au început să destructureze o serie de instalaţii din incinta complexului de lansare de sateliţi de la Sohae.

„Deoarece se crede că aceste instalaţii au jucat un rol important în dezvoltarea tehnologiilor pentru programul de rachete balistice intercontinentale ale Coreei de Nord, aceste eforturi reprezintă o măsură semnificativă de consolidare a încrederii din partea Phenianului”, se arată în studiul realizat de 38 North.

Preşedintele SUA, Donald Trump a declarat, după întrevederea sa cu Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, că Phenianul a promis că va distruge un complex pentru testarea de propulsoare pentru rachete.

Trump nu a precizat despre ce complex este vorba, însă un oficial american a spus agenţiei Reuters că este vorba de Sohae.

Studiul Institutul american 38 North vine în contextul îndoielilor crescânde privind soliditatea angajamentelor asumate de Coreea de Nord în ceea ce priveşte denuclearizarea ţării.

Preşedintele american a declarat recent că este "foarte mulţumit" de progresele denuclearizării din Coreea de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici