Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Liderul suprem al Iranului este ”noul Hitler din Orientul Mijlociu”

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, vineri, că Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, este ”noul Hitler din Orientul Mijlociu”, în contextul în care tensiunile dinte Riyad şi Teheran s-au intensificat în ultimele săptămâni, relatează New York Times.

20119 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Liderul suprem al Iranului este ”noul Hitler din Orientul Mijlociu”

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: Liderul suprem al Iranului, noul Hitler din Orientul Mijlociu

Arabia Saudită şi Iranul se află în tabere diferite în conflictele din Orientul Mijlociu, iar în ultimele săptămâni tensiunile dintre cele două s-au intensificat semnificativ, mai ales după ce o rachetă balistică a fost interceptată la 35 de kilometri de capitala saudită Riyad.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite susţine că expansionismul Iranului sub Ayatollahul Khamenei trebuie confruntat.

”Am învăţat de la Europa că amabilitatea nu funcţionează. Nu vrem ca noul Hitler din Iran să repete în Orientul Mijlociu ce s-a întâmplat în Europa în secolul al-XX-lea”, a declarat bin Salman.

Recent, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a acuzat Teheranul de "agresiune militară directă", prin înarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete. Riyadul susţine că aceştia au lansat o rachetă balistică, Burkan H2, ce a fost interceptată, în urmă cu două săptămâni, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul a respins acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici