Probleme în lanţ au fost raportate în China - de la explozia dintr-o uzină chimică şi inundaţii la interdicţii comerciale şi arestări în Hong Kong

O explozie la o uzină chimică din sud-estul Chinei de sâmbătă, 1 iulie, a provocat un fum negru şi gros. Autorităţile susţin că nu s-au raportat riscuri şi persoane rănite.

1862 afișări
Imaginea articolului Probleme în lanţ au fost raportate în China - de la explozia dintr-o uzină chimică şi inundaţii la interdicţii comerciale şi arestări în Hong Kong

China reţine un absolvent pentru că evalua studenţii frumoşi

Poliţia din China a reţinut un absolvent de facultate suspectat că a furat date universitare pentru a crea un site web care evaluează atractivitatea colegilor săi. 

Tânărul de 25 de ani, identificat de poliţie sub numele de familie Ma, este absolvent al prestigioasei Universităţi Renmin din Beijing, potrivit unui comunicat al poliţiei de luni.

Mai mulţi utilizatori l-au acuzat că a furat informaţiile personale ale studenţilor din baza de date a universităţii în timp ce studia acolo.

 

 

Inundaţii severe în Chonqqing

Ploile torenţiale şi inundaţiile au ucis cel puţin 15 persoane, iar alte patru sunt date dispărute în Chongqing, sud-vestul Chinei , a informat miercuri agenţia de ştiri de stat Xinhua, citând autorităţile locale.

Decesele au fost înregistrate de luni, deoarece ploile abundente au lovit sud-vestul Chinei, ceea ce a determinat patru judeţe din Chongqing să emită avertismente de cel mai înalt nivel de alertă roşie.

Videoclipurile din megaoraşul întins arată că locuitorii sunt salvaţi, în timp ce autorităţile lucrează pentru a curăţa străzile de inundaţii.

Ministerul chinez de management al urgenţelor şi-a ridicat, de asemenea, nivelurile de urgenţă.

Provincia vecină Sichuan a fost, de asemenea, puternic afectată, cu peste 460.000 de locuitori afectaţi de ploaia abundentă – dar până acum nu au fost înregistrate victime, potrivit guvernului provincial. Peste 85.000 de rezidenţi din Sichuan au fost strămutaţi, a informat marţi postul de stat CCTV.

Explozie la o uzină chimică 

Explozia a avut loc la o fabrică deţinută de compania de producţie a uleiului de siliciu Jiangxi QianTai New Materials, în jurul prânzului, în oraşul Guixi, provincia Jiangxi, potrivit publicaţiei de stat chinezeşti CCTV.

Videoclipul care surprinde scenele dramatice a circulat pe platforma de socializare Weibo, versiunea chineză a Twitter, prezentând  vocile pompierilor care îndeamnă oamenii să păstreze distanţa.

Imaginile postate pe Weibo de CCTV şi de People's Daily, un alt mijloc de presă de stat chinez, au arătat un val uriaş de fum negru plutind în aer şi serviciile de urgenţă care au intervenit la faţa locului.

CTV a spus că nu au fost raportate răniţi, iar oamenii care locuiau în apropiere au fost evacuaţi, citează CNN

China limitează exportul de galiu şi germaniu

China a impus restricţii la exportul a două minerale rare, galiu şi gemaniu, care sunt utilizate în fabricarea cipurilor computerizate.

Decizia, văzută pe scară largă ca o represalie pentru restricţiile SUA asupra vânzărilor de tehnologii către China, a stârnit îngrijorarea că China ar putea interzice exportul de alte materiale, în special metalele rare. 

Valul de arestări din Hong Kong continuă 

Poliţia de securitate naţională din Hong Kong a arestat miercuri patru bărbaţi. Aceştia au fost acuzaţi că sprijină dizidenţii de peste mări şi că pledează pentru independenţa faţă de China, transmite Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici