Procurorii polonezi nu exclud nicio ipoteză în cazul prăbuşirii avionului prezidenţial

Parchetul militar polonez nu exclude nicio ipoteză în ancheta privind prăbuşirea avionului prezidenţial polonez la Smolensk, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Zbigniew Rzepa.

10 afișări
Imaginea articolului Procurorii polonezi nu exclud nicio ipoteză în cazul prăbuşirii avionului prezidenţial

Procurorii polonezi nu exclud nicio ipoteză în cazul prăbuşirii avionului prezidenţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu putem exclude niciuna dintre cele patru ipoteze", nici cea a unui atentat", a declarat Rzepa.

"Prima ipoteză este cea a unei defecţiuni a avionului. A doua se referă la erori umane, atât de partea rusă, cât şi de cea poloneză. A treia se referă la acţiunile unor terţe persoane, inclusiv un posibil atentat terorist, iar a patra la organizarea zborului", precizează purtătorul de cuvânt.

Avionul de tip Tupolev 154, care îl transporta pe 10 aprilie pe preşedintele Lech Kaczynski şi alţi oficiali polonezi, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Smolensk, toate cele 96 de persoane aflate la bord pierzându-şi vieţile.

"Folosirea unui material exploziv convenţional este exclusă", precizează Rzepa.

Parchetul militar polonez aşteaptă ca Rusia să transmită rezultatele autopsiilor victimelor şi declaraţiile martorilor oculari.

Formaţiunea Lege şi Justiţie (PiS), condusă de Jaroslaw Kaczynski, a format marţi un grup parlamentar de lucru pentru elucidarea cauzelor accidentului, fără a exclude ipoteza crimelor sau unui atac terorist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici