Protest într-un oraş din SUA, după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de Poliţie

Poliţia a împuşcat mortal un bărbat de culoare într-un oraş din SUA, în urma acestui incident membrii familiei sale au confruntat poliţiştii, respingând declaraţia acestora cum că bărbatul avea asupra sa o armă, zeci de persoane s-au alăturat apoi protestului, informează site-ul postului Telesur.

284 afișări
Imaginea articolului Protest într-un oraş din SUA, după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de Poliţie

Protest într-un oraş din SUA, după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de Poliţie

Incidentul a avut loc în oraşul american Charlotte din statul Carolina de Nord.

Bărbatul ucis a fost identificat drept Keith Lamont Scott.

Un martor a declarat jurnaliştilor că Scott "nu avea asupra sa o armă", ci "avea în mâinile sale o carte". Alţi membrii ai familiei lui Keith Lamont Scott susţin că acesta "citea o carte şi nu deţinea vreo armă".

Conform fratelui victimei, poliţistul care l-a împuşcat mortal pe Scott era sub acoperire şi nu purta uniformă.

"Acesta aştepta să-şi ia fiul de la şcoală, iar Poliţia nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenţia asupra lui, a început să strige că are o armă şi l-a împuşcat. Cred că l-au împuşcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort", a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

Doisprezece poliţişti au fost răniţi în cadrul ciocnirilor violente dintre protestatari şi Poliţie, Autostrada interstatală 85 fiind blocată de contestatari.

În declaraţia Poliţiei se menţionează faptul că bărbatul era înarmat şi o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliţie se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieşit înarmată dintr-un vehicul.

Poliţia americană a împuşcat mortal 193 de persoane de culoare în anul 2016, potrivit unui bilanţ efectuat de The Guardian. În anul 2015, fiind ucise 300 de persoane de culoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici