Protestele faţă de politica de austeritate din Bulgaria par să se amplifice

Mişcările de protest faţă de politica de austeritate a Guvernului bulgar s-au amplificat, agricultorii manifestând luni, în a cincea zi a grevei angajaţilor din domeniul feroviar.

259 afișări
Imaginea articolului Protestele faţă de politica de austeritate din Bulgaria par să se amplifice

Protestele faţă de politica de austeritate din Bulgaria par să se amplifice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Agricultorii au protestat luni, reproşând Guvernului că a redus cu 40%, în proiectul de buget pe anul 2012, subvenţiile destinate producţiei de cereale.

La Plovdiv, 100 de tractoare au blocat o intersecţie din centrul oraşului. Circa 100 de maşini agricole s-au îndreptat de la Haskovo spre principalul punct vamal dintre Bulgaria şi Turcia, Kapitan Andreevo.

Guvernul bulgar argumentează că doreşte o distribuire mai echitabilă a subvenţiilor în agricultură.

La rândul lor, angajaţii din domeniul căilor ferate sunt în a cincea zi de grevă. Între 70 şi 80 la sută dintre trenuri sunt blocate opt ore pe zi ca reacţie la planul de desfiinţare a 2.000 de locuri de muncă înainte de sfârşitul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici