Putin apreciază că opoziţia este o mişcare fără lider şi fără obiective clare

Premierul rus Vladimir Putin a apreciat marţi, potrivit agenţiilor de presă ruse, că opoziţia este o mişcare fără lider şi fără obiective clare care încearcă să discrediteze procesul electoral în vederea prezidenţialelor din martie 2012, la care va candida şi el.

111 afișări
Imaginea articolului Putin apreciază că opoziţia este o mişcare fără lider şi fără obiective clare

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Care este problema aici? (Opozanţii) nu au un program unificat, mijloace clare şi comprehensibile de a-şi atinge obiectivele, care nu sunt nici ele clare, şi nu au oameni capabili să facă lucruri concrete", a declarat el.

"În această situaţie, discursul care reiese vizează să discrediteze şi să devalorizeze tot ce se întâmplă în sfera publică, inclusiv şi înainte de toate procesul electoral, alegerile", a apreciat liderul rus, la o reuniune cu partizanii săi din Frontul popular.

Aceasta este prima sa reacţie la manifestaţia de sâmbătă la care au participat între 70.000 şi 100.000 de persoane la Moscova, potrivit estimărilor presei, pentru a cere alegeri libere în Rusia şi anularea rezultatelor scrutinului legislativ din 4 decembrie, câştigat de partidul de guvernământ Rusia Unită.

Acest scrutin, marcat de fraude potrivit opoziţiei şi observatorilor independenţi, a declanşat o mişcare de protest fără precedent de la sosirea la putere a lui Vladimir Putin în 2000.

"Desigur, există şi vor exista întotdeauna în ţara noastră, ca în toate celelalte, forţe pentru care importante nu sunt perspectivele de dezvoltare" a Rusiei, a subliniat el.

Apreciind că detractorii săi ar trebui "trataţi cu respect", el a cerut să se "facă totul pentru ca alegerile (prezidenţiale) să fie transparente, clare şi obiective".

Vladimir Putin este candidat la prezidenţialele din martie, după patru ani în care a deţinut funcţia de prim-ministru, pentru că nu putea candida în 2008 după două mandate consecutive la Kremlin (2000-2008).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici