Putin: "Nu vrem să ocupăm Ucraina. Republicile din Donbass au apelat la ţara noastră pentru ajutor cu respingerea agresiunii naziştilor"

Putin susţine că Rusia nu intenţionează să ocupe Ucraina, ci să apere vieţile ruşilor din Donbass.

6450 afișări
Imaginea articolului Putin: "Nu vrem să ocupăm Ucraina. Republicile din Donbass au apelat la ţara noastră pentru ajutor cu respingerea agresiunii naziştilor"

Putin discurs 3

Putin susţine că Rusia nu intenţionează să ocupe Ucraina, ci să apere vieţile ruşilor minoritari : "Apariţia trupelor ruseşti lângă Kiev şi lângă alte oraşe din Ucraina nu este legată de intenţia de a ocupa această ţară. Nu avem un astfel de obiectiv. Şi am mai spus asta cât se poate de direct, în discursul meu din 24 februarie. În ceea ce priveşte tactica operaţiunilor militare, care a fost dezvoltată de Ministerul rus al Apărării şi de Statul Major General, aceasta şi-a dovedit eficienţa".

Preşedintele rus îşi laudă soldaţii şi susţine că nu au fost comise crime împotriva civililor, de asemenea acuză Ucraina pentri că nu şi-a retras trupele din Donbass

"Şi băieţii noştri - soldaţi şi ofiţeri - dau dovadă de curaj şi eroism. Ei fac tot ce depinde de ei pentru a evita pierderile în rândul populaţiei civile din oraşele ucrainene. Vreau să spun asta pentru prima dată. Chiar la începutul operaţiunii din Donbas, în vederea evitării vărsării de sânge fără sens, autorităţilor de la Kiev, prin diverse canale, li s-a cerut să nu se angajeze în ostilităţi, ci pur şi simplu să-şi retragă trupele din Donbas. Nu au vrut să facă asta. Ei bine, a fost decizia lor. În mod inevitabil, ei vor conştientiza consecinţele a ceea ce se întâmplă în realitate, pe teren. Operaţiunea se desfăşoară cu succes, în strictă conformitate cu planurile pre-aprobate. Observ că Ucraina, încurajată de Statele Unite şi de o serie de ţări occidentale, s-a pregătit intenţionat pentru o soluţionare armată a problemei şi pentru epurarea etnică în Donbas. Un atac masiv asupra Donbasului, apoi asupra Crimeei, a fost doar o chestiune de timp. Şi forţele noastre armate au zădărnicit acele planuri. Autorităţile de la Kiev nu se pregăteau doar de război, de agresiune împotriva Rusiei, împotriva Donbasului, ci chiar desfăşurau acţiuni militare în acest sens. Tentativele de a organiza acţiuni de sabotaj şi acte teroriste nu s-au oprit".

Putin condamnă Ucraina pentru moartea a 14.000 de civili ruşi în ultimii 8 ani şi îi compară pe ucraineni cu naziştii germani, de aceea a considerat că Doneţk şi Lugansk trebuie să-şi proclame independenţa sub protecţia Rusiei

"În ultimii ani, ostilităţile au continuat în Donbas, unde au fost bombardate zone rezidenţiale. În acest timp, aproape 14.000 de civili au murit, inclusiv copii. Pe 14 martie, după cum ştiţi, a avut loc un atac cu rachete în centrul oraşului Doneţk. A fost un atac terorist sângeros, care a luat viaţa a peste douăzeci de oameni. Şi astfel de bombardamente continuă în ultimele zile. Au lovit fără discernământ, cu fanatismul şi frenezia unor oameni condamnaţi. Se comportă exact ca naziştii care, în ultimele zile ale celui de-al treilea Reich, au încercat să tragă după ei în mormânt cât mai multe victime nevinovate. Dar ceea ce uimeşte prin cinismul său nu este doar minciuna neruşinată a Kievului – ce idee le-a venit – că Rusia ar fi cea care a lansat acea rachetă la Doneţk. Dar şi faptul că aşa-zisa lume occidentală civilizată, presa europeană şi americană, nici nu a observat tragedia de la Doneţk, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Şi-au ferit privirile în acest mod ipocrit în ultimii opt ani, când mamele din Donbas şi-au îngropat copiii, când au fost ucişi bătrâni. Este un fel de degradare morală, dezumanizare completă. Batjocura pe termen lung la adresa locuitorilor din Donbass nu mai putea fi tolerată".

În încheiere, Putin declară că Rusia a semnat tratate de prietenie şi de asistenţă reciprocă cu republicile separatiste.

Şi pentru a pune capăt genocidului, Rusia a recunoscut republicile populare din Donbass. Am semnat tratate de prietenie şi asistenţă reciprocă cu ei. În baza acestor acorduri, republicile au apelat la ţara noastră pentru ajutor cu respingerea agresiunii. Şi noi am oferit această asistenţă. Pur şi simplu nu aveam dreptul să procedăm altfel. Dar ceea ce vreau să subliniez şi vreau să atrag atenţia asupra acestui lucru. Dacă trupele noastre ar fi acţionat doar pe teritoriul republicilor populare, le-ar ajuta să-şi elibereze teritoriile, această abordare nu ar fi rezolvat definitiv problema, nu ar fi dus la pace şi nu ar fi eliminat ameninţarea la adresa ţării noastre, a Rusiei. Dimpotrivă, s-ar fi creat o nouă linie a frontului în jurul Donbasului şi a graniţelor sale, bombardamentele şi provocările ar fi continuat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici