Putin speră că armele nucleare nu vor fi necesare pentru a învinge Statul Islamic: "Trebuie să analizăm tot ce se întâmplă pe câmpul de luptă"

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat speranţa că armele nucleare "nu vor fi necesare" pentru a pune capăt ameninţării reprezentate de gruparea teroristă Stat Islamic, relatează filiala irlandeză a publicaţiei The Independent.

3499 afișări
Imaginea articolului Putin speră că armele nucleare nu vor fi necesare pentru a învinge Statul Islamic: "Trebuie să analizăm tot ce se întâmplă pe câmpul de luptă"

Putin speră că armele nucleare nu vor fi necesare pentru a învinge Statul Islamic: "Trebuie să analizăm tot ce se întâmplă pe câmpul de luptă" (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Rachetele Kalibr şi KH-101 s-au dovedit a fi moderne şi foarte eficiente, iar acum ştim acest lucru cu certitudine, sunt arme de mare precizie care pot fi echipate atât cu focoase convenţionale cât şi nucleare", a spus Putin.

"Trebuie să analizăm tot ce se întâmplă pe câmpul de luptă, cum funcţionează armele..., dar, în mod normal, acest lucru nu este necesar când luptăm împotriva teroriştilor şi sper că nu va fi niciodată nevoie de ele", a mai spus Putin.

Potrivit Russia Today, Putin a făcut aceste afirmaţii în cursul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, care îi prezenta ultimele rezultate privind raidurile aeriene lansate împotriva poziţiilor Stat Islamic de către forţele ruse şi franceze.

Marţi, Rusia a lansat, de la bordul submarinului "Rostov-pe-Don", aflat în estul Mării Mediterane, rachete Kalibr şi KH-101 spre poziţii din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic, misiunea fiind o premieră.

Pe lângă focoasele convenţionale, rachetele pot fi echipate cu încărcătură nucleară.

"Noi i-am avertizat pe colegii noştri israelieni şi americani despre aceste lansări", a spus Şoigu.

O navă rusească, care se află în prezent în largul coastelor Indiei, va naviga spre Marea Mediterană pentru a intensifica prezenţa Moscovei de-a lungul coastelor siriene, a adăugat ministrul Apărării.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici