Războiul civil din Etiopia s-a încheiat. Rebelii încheie armistiţiul cu guvernul

  • Războiul civil din Etiopia s-a încheiat
  • Părţile combatante au căzut de comun acord să oprească războiul
  • Conflictul a durat doi ani şi a făcut numeroase victime
2028 afișări
Imaginea articolului Războiul civil din Etiopia s-a încheiat. Rebelii încheie armistiţiul cu guvernul

Sursa foto: Profimedia

Războiul civil din Etiopia a luat sfârşit, ambele părţi beligerante au dorit încheierea unui armistiţiu. Acordul dintre guvernul etiopian şi rebelii din Tigray va permite reluarea livrărilor cu ajutoare.

Aproape 90% dintre oamenii din regiunea de nord a ţării au nevoie de ajutor alimentar, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aproximativ o treime dintre copiii din regiune suferă de malnutriţie.

Aceasta nu este prima încercare de încetare a focului. Acordul anterior a fost încălcat în luna august, la doar câteva luni după ce ambele părţi s-au angajat să respecte anumite condiţii. Atât rebelii cât şi guvernul au comis atrocităţi împotriva civililor, mai ales acte de epurare etnică şi violenţă sexuală.

„Etiopia are o singură forţă naţională de apărare”, se arată în declaraţia comună. Rebelii din Tigray au făcut o concesie majoră de această dată: dezarmarea, demobilizarea şi reintegrarea luptătorilor în armata federală.

Fostul preşedinte nigerian Olusegun Obasanjo, care a mediat acordul convenit după o săptămână de discuţii în Africa de Sud, a declarat că este doar începutul procesului de pace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici