LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 295. Politico: Polonia blochează un pachet de măsuri al UE, inclusiv un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina / Putin refuză să iasă din buncăr / Sistemul Patriot agită Kremlinul / O bază aeriană rusă din Kursk a fost lovită de o dronă

  • După aproape 10 luni de război devastator în Ucraina, Rusia nu are de gând să înceteze ostilităţile în prag de sărbători
  • SUA ar putea furniza Ucrainei sistemul de apărare antirachetă Patriot
  • Occidentul sprijină financiar Ucraina cu peste 1 miliard de euro pentru a ţine în funcţiune serviciile esenţiale
42275 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 295. Politico: Polonia blochează un pachet de măsuri al UE, inclusiv un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina / Putin refuză să iasă din buncăr / Sistemul Patriot agită Kremlinul / O bază aeriană rusă din Kursk a fost lovită de o dronă

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE 22:35  Rusia avertizează SUA asupra "consecinţelor" furnizării de sisteme Patriot Ucrainei 

 
Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi seară, că vor fi "consecinţe" dacă Statele Unite confirmă acţiunea "provocatoare" de trimitere a unor sisteme antiaeriene avansate de tip Patriot în Ucraina. 
 
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a afirmat că Statele Unite au devenit, "practic, parte în conflict", pe fondul informaţiilor că ar intenţiona să trimită sisteme antiaeriene Patriot în Ucraina.
 
Asistenţa militară masivă, inclusiv transferul de armament sofisticat, "ar însemna chiar o implicare mai largă în ostilităţi, cu personal militar, iar acest lucru ar putea genera posibile consecinţe", a declarat Maria Zaharova, potrivit agenţiei The Associated Press. Oficialul rus nu a specificat ce consecinţe ar putea apărea.
 
Aproximativ 90 de militari sunt necesari pentru utilizarea unui sistem antiaerian şi antibalistic Patriot, iar Statele Unite au evitat până acum să furnizeze un astfel de sistem complex. Administraţia Joseph Biden exclude posibilitatea transferului de militari americani în Ucraina.
 
Fostul preşedinte şi prim-ministru rus Dmitri Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului pentru Securitate de la Moscova, a avertizat că, imediat ce sistemele Patriot vor intra pe teritoriul Ucrainei, "împreună cu personalul NATO, vor deveni o ţintă legitimă" pentru armata rusă. Kremlinul a confirmat că sistemele Patriot vor deveni o ţintă legitimă a armatei ruse.
 
Administraţia Joseph Biden este pe cale să definitiveze planurile de trimitere a unui sistem antibalistic de tip Patriot în Ucraina, iar decizia în acest sens ar putea fi anunţată săptămâna aceasta, au afirmat mai mulţi oficiali de la Washington, sub protecţia anonimatului. Planul Pentagonului trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi la final de preşedintele Joseph Biden. Administraţia de la Kiev solicită de multe luni sisteme antiaeriene avansate pentru contracararea atacurilor masive ale armatei ruse cu rachete balistice şi de croazieră. Informaţia privind posibilitatea livrării de sisteme antiaeriene şi antibalistice Patriot Ucrainei nu a fost confirmată deocamdată la nivel public de Administraţia SUA. 
 
 

UPDATE 20:30 Zelenski şi generalii ucraineni avertizează asupra unei noi ofensive ruse anul viitor 

 
Într-o serie de interviuri acordate publicaţiei The Economist, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi principalii săi comandanţi spun că se aşteaptă la o nouă ofensivă din partea Rusiei la începutul noului an - dar nu sunt dispuşi să facă compromisuri cu privire la obiectivele lor finale. 
 

UPDATE 19:40 Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, nu exclude posibilitatea de a furniza Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow (rază - 560 km), însă, potrivit acestuia, decizia finală nu a fost încă luată

 

UPDATE 19:00 Doi morţi şi alţi doi răniţi în centrul Khersonului, în urma atacului cu bombe 

 

UPDATE 18:00 General ucrainean: nu va exista un acord de încetare a focului de Anul Nou 

Un general ucrainean a respins posibilitatea unui acord de încetare a focului cu Rusia de Anul Nou.
 
Declaraţia vine după ce Kremlinul a declarat că nu va exista o încetare a focului de Crăciun.
 
„Va exista o încetare totală a focului doar atunci când nu va mai rămâne niciun ocupant pe teritoriul nostru", a declarat generalul de brigadă ucrainean Oleksiy Gromov, potrivit Sky News. 
 
 

UPDATE 17:00 Politico: Polonia blochează un pachet de măsuri al UE, inclusiv un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina 

Polonia a refuzat să susţină un pachet de măsuri al UE care ar urma să deblocheze un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, a relatat Politico, citând patru diplomaţi europeni anonimi. 
 

UPDATE 16:00 Ajutoare pentru Ucraina: la Kiev au ajuns patru excavatoare şi zeci de generatoare electrice 

 
Autorităţile din Kiev au primit sub formă de ajutor patru excavatoare şi 130 de generatoare din SUA pentru a lupta împotriva întreruperilor de energie electrică. 
 
Ucrainenii au primit utilaje şi generatoare din Statele Unite ale Americii pentru a întări infrastructura energetică a oraşului, pe fondul unor probleme majore în întreaga ţară provocate de bombardamentele ruseşti. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a declarat că oraşul „a primit utilaje şi generatoare de la guvernul american pentru a opera unităţile cu cazane şi staţiile de alimentare cu căldură", potrivit CNN.
 
Proiectul de securitate energetică, condus de USAID, a livrat patru excavatoare şi peste 130 de generatoare pentru a ajuta Ucraina să-şi reconstruiască infrastructura energetică, a anunţat Klitschko pe Telegram. Excavatoarele „au fost deja livrate şi vor fi puse în curând la lucru", a adăugat primarul.
 
Noile echipamente, vor permite autorităţilor „să efectueze rapid şi eficient excavarea solului şi, astfel, să accelereze efectuarea lucrărilor de urgenţă", a explicat primarul.
 
11 kilometri de reţele de încălzire avariate de atacurile cu rachete au fost înlocuite în acest an, a precizat Klitschko. 
 
 
 

UPDATE 15:00 Vaticanul confirmă contactele diplomatice cu Rusia

După cuvintele de astăzi ale purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu privire la „scuzele” pe care Vaticanul le-ar fi adresat Rusiei pentru cuvintele Papei Francisc despre ceceni şi buriaţi, surse ale Sfântului Scaun confirmă că „au existat contacte" cu Moscova.

UPDATE 14:30 Parlamentul European: Holodomorul a fost genocid sovietic în Ucraina

Parlamentul European a recunoscut ca genocid foametea provocată de om, cunoscută sub numele de „Holodomor”, cauzată de regimul sovietic din Ucraina în 1932-1933. Deputaţii europeni „condamnă cu fermitate aceste acte care au provocat moartea a milioane de ucraineni şi solicită tuturor ţărilor şi organizaţiilor care nu au făcut încă acest lucru să recunoască Holodomorul ca genocid”. Textul nelegislativ a fost adoptat cu 507 voturi pentru, 12 împotrivă şi 17 abţineri.

UPDATE 14:00 Companie germană produce muniţie nouă pentru armată

Producătorul german de arme de foc Rheinmetall a anunţat planuri pentru o producţie complet nouă de muniţie, cu scopul de a face armata germană mai autonomă, informează agenţia germană DPA, citând compania. Aceasta este reacţia la supărarea provocată de vetoul Elveţiei asupra livrării de muniţie germană în Ucraina, muniţie necesară pentru funcţionarea tancurilor de tip Gepard. Rheinmetall a subliniat, printre altele, că există o nevoie puternică de recuperare a muniţiei pentru Bundeswehr, tocmai datorită sprijinului acordat până acum Ucrainei.

UPDATE 13:50 Zelenski: Rezistăm terorii antirachete a Rusiei

„Miile de rachete pe care Rusia le-a lansat anul acesta împotriva Ucrainei ar putea distruge infrastructura oricărei ţări. Dar ucrainenii rezistă efectiv terorii rachetelor inamicului”. Preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a scris pe Telegram

UPDATE 13:40 Kremlin: poziţie despre zvonurile privind demisia lui Lavrov

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a cerut să nu fie crezute zvonurile despre presupusa iminentă demisie a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. „Acestea sunt zvonuri, aşa că ar trebui tratate în consecinţă”, a spus Peskov, după cum au informat agenţiile ruse.

UPDATE 13:30 De la ajutorul umanitar ONU către Ucraina pentru peste 4,5 miliarde de dolari în 2022

Organizaţia Naţiunilor Unite a oferit peste 4,5 miliarde de dolari în asistenţă umanitară Ucrainei în acest an, a declarat prim-ministrul ucrainean Denis Şmihal, în timpul unei conferinţe comune cu secretarul general adjunct al Naţiunilor Unite pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, potrivit Ukrinform.

UPDATE 13:00 Ucraina: Platformă online pentru donarea de tricouri termice la Kiev

De astăzi, pe platforma de crowdfunding Eppela, chiar şi o sumă mică poate fi donată pentru a cumpăra tricouri termice pentru populaţia ucraineană. În audienţa generală de miercuri, Papa Francisc a recomandat „un Crăciun cu mai puţine cheltuieli”, „mai umil”.

UPDATE 12:50 Moscova: Vaticanul şi-a cerut scuze. Caz inchis

Federaţia Rusă a primit scuze de la Vatican pentru declaraţiile Pontifului despre ceceni şi buriaţi. Pentru guvernul de la Moscova, aşadar, „cazul este închis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia rusă Tass.

UPDATE 12:40 Proiect de summit UE: gata să susţină pacea justă

„Până în prezent, Rusia nu a arătat nicio pregătire reală pentru o pace justă şi durabilă. Consiliul European îşi reafirmă disponibilitatea de a sprijini iniţiativa Ucrainei pentru o pace justă”, se poate citi în proiectul de concluzii reieşit după summitul UE.

UPDATE 12:30 ONU documentează cel puţin 441 de crime de război ale ruşilor

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a prezentat un raport care documentează uciderea a cel puţin 441 de civili în Ucraina (341 de bărbaţi, 72 de femei, 20 de băieţi şi opt fete), crime care, în opinia sa, ar putea reprezenta crime comise de armata rusă. Studiul, prezentat la o sesiune specială a Consiliului pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite privind Ucraina, a fost finalizat după trei vizite pe teren şi se concentrează în mod special pe încălcările comise între 24 februarie şi 6 aprilie în 102 oraşe din regiunile Kiev, Cernikov şi Sumi. „În unele cazuri, soldaţii ruşi au executat civili în locuri de detenţie improvizate, în timp ce în alte cazuri au făcut-o în casele lor, în curţi, porţi sau la punctele de control de securitate de la sol”, a denunţat înaltul comisar.

UPDATE 12:20 Kiev: Bombe asupra Hersonului, 3 morţi, inclusiv un copil

Şeful administraţiei Herson, Iaroslav Ianuşevici, a denunţat că, în ultimele 24 de ore, regiunea a fost lovită în mod continuu şi că cel puţin 3 persoane au fost ucise în bombardamente, inclusiv un băieţel de 8 ani.

UPDATE 12:10 Preşedintele Consiliului European, Michel: sunt încrezător în legătură cu acordul pentru sancţiuni anti-Rusia

„Cu privire la cel de-al nouălea pachet de sancţiuni, există îngrijorări din partea unor ţări, nu doar a Ungariei. Întâlnirea ambasadorilor UE va avea loc în paralel cu Consiliul European, sunt încrezător că se poate găsi un acord, precum şi cu privire la pachet de ajutoare pe 18 ani de miliarde pentru Ucraina”, a declarat de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

UPDATE 12:00 Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe: Planul de pace prezentat de Zelenski este departe de realitate

„Departe de realitate” este planul de pace prezentat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a pune capăt crizei, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, susţinând că „astfel de iniţiative de pseudo-pace sunt deghizate în cuvinte despre aderarea la metode diplomatice. Rusia a subliniat în repetate rânduri că nu Moscova a rupt negocierile în aprilie, ci regimul de la Kiev. Toată responsabilitatea pentru refuzul diplomaţiei revine regimului de la Kiev”. Această atitudine, a adăugat ea, face „mai dificilă ajungerea la acorduri viitoare”.

UPDATE 11:40 Pro-ruşii: Bombe în Doneţk

Doneţk a fost lovit de „cel mai masiv atac din 2014”, a declarat Alexei Koulemzine, şeful administraţiei pro-ruse. Bombardarea ucraineană a regiunii separatiste din estul Ucrainei a lăsat cel puţin 9 civili răniţi, a adăugat Koulemzine.

UPDATE 11:30 Canada reintroduce sancţiunile împotriva turbinelor Nord Stream

După excluderea temporară de la sancţiuni a unităţilor pentru gazoductul Nord Stream, autorităţile canadiene readus în discuţie restricţiile deoarece suspendarea acestora nu mai serveşte scopului iniţial.

Putin a arătat că nu a fost niciodată intenţia sa de a restabili funcţionarea completă a Nord Stream 1, iar conducta în sine a fost dezafectată, motiv pentru care guvernul canadian a decis să anuleze scutirea temporară de sancţiuni care au permis returnarea în Germania a turbinelor reparate la Montreal”, au declarat ministrul canadian de externe Melanie Joly şi ministrul resurselor naturale, Jonathan Williams, într-o declaraţie comună.

Conducta de sub Marea Baltică a fost închisă pentru reparaţii pe 31 august, dar nu a fost repornită. A fost grav avariată o lună mai târziu, când a fost lovită de o serie de explozii. Guvernele europene bănuiesc că spărturile conductei respective, precum şi cele de la Nord Stream 2 au fost cauzate de sabotaj.

Putin a numit „nebuneşti” afirmaţiile occidentale că Rusia s-a aflat în spatele exploziilor.

UPDATE 11:20 Moscova: Sistemul Patriot expune SUA

Livrarea sistemelor de apărare aeriană Patriot către Kiev va creşte riscul implicării directe a SUA în conflictul ucrainean, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

UPDATE 10:50 Ministerul rus de Externe: Toate armele occidentale din Ucraina sunt ţinte legitime

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că toate armele furnizate Ucrainei de Occident sunt ţinte legitime pentru Rusia şi vor fi distruse sau confiscate.

UPDATE 10:20 Serviciile britanice liniştesc cu privire la potenţialele trupe din Minsk

Trupele belaruse şi unităţile rezerviste desfăşurate de la Moscova în Belarus nu reprezintă nicio ameninţare pentru Ucraina, este evaluarea Ministerului Britanic al Apărării, în ultimul său raport de informaţii. „Exerciţii militare ar avea loc în sectorul de nord-vest al ţării, departe de graniţa cu Ucraina. În plus, Rusia a desfăşurat recent şi alte unităţi de rezervişti în Belarus”, notează serviciile de informaţii militare britanice pe Twitter. „Belarus a jucat un rol crucial în asaltul rusesc asupra Kievului, care a început la 24 februarie 2022. Cu toate acestea, exerciţiile trupelor belaruse şi ale unităţilor ruse sunt puţin probabil să constituie în prezent o forţă capabilă să conducă cu succes un nou asalt în nordul Ucrainei”.

UPDATE 10:00 Consilier Zelenski: Baza aeriană rusă din Kursk, lovită de dronă

O bază aeriană rusă din Kursk a fost lovită miercuri seara, scrie The Guardian, care preia vorbele lui Anton Geraşcenko, consilier principal prezidenţial. Geraşenko a postat o serie de actualizări pe Telegram, spunând că o „dronă necunoscută” a lovit instalaţia militară. Citând presa rusă, Geraşenko a adăugat că ar fi avut loc „două explozii în Kursk, lângă aeroport”. În online, relatează The Guardian, există imagini care arată o serie de explozii în oraşul din vestul Rusiei, care au avut loc în jurul orei 22:00, ora locală. Guvernatorul regional Kursk, Roman Starovoit, citat de agenţia RIA Novosti, a răspuns însă că „apărarea antiaeriană a funcţionat aseară peste regiunea Kursk”. „Nu au fost victime sau pagube”, a adăugat Starovoit.

UPDATE 09:30 Ucraina: o bază aeriană militară rusă din Kursk, vizată de Kiev

În timpul nopţii, o bază aeriană rusă din Kursk s-a aflat în vizorul dronelor ucrainene, a anunţat de Anton Geraşcenko, unul dintre cei mai apropiaţi oameni de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Gerashchenko a vorbit despre „două explozii în apropierea aeroportului”, adăugând că „o dronă necunoscută a lovit o instalaţie militară” din regiunea Kursk. Agenţia rusă RIA Novosti, citându-l pe guvernatorul regional Roman Starovoit, a adăugat că „apărarea antiaeriană a funcţionat” şi „nu au fost victime sau pagube”.

UPDATE 09:00 Zelenski: Întărim în mod constant apărarea antiaeriană

„Ne consolidăm în mod constant apărarea antiaeriană şi anti-dronă. Şi facem totul pentru a obţine sisteme mai moderne şi mai puternice pentru Ucraina. Săptămâna aceasta am făcut progrese importante în problema apărării aeriene”; a afirmat preşedintele ucrainean, în mesajul său video de aseară. Zelenski a comunicat apoi că situaţia din Donbass şi alte zone active de ostilităţi a fost discutată în detaliu în cadrul reuniunii Statului Major. „Nu este pace în primele linii. Nu este nimic uşor sau simplu. Fiecare zi şi fiecare metru este extrem de dificil”, a explicat el.

UPDATE 09:10 Franţa, condamnare fermă a noilor bombardamente ruseşti: „Noi crime de război pentru care Moscova va trebui să răspundă”

Franţa „condamnă în cei mai fermi termeni noul val de bombardamente ruseşti de ieri dimineaţă care au vizat infrastructura civilă din Kiev”, scrie într-un comunicat publicat de Ministerul de Externe de la Paris. „Aceste noi atacuri inacceptabile, comise prin utilizarea pe scară largă a dronelor furnizate de Iran, constituie în mod clar noi crime de război pentru care Rusia va trebui să răspundă”. 

UPDATE 08:30 Ucraina, ambasada Rusiei în SUA avertizează Statele Unite despre trimiterea sistemelor de rachete Patriot

Dacă Statele Unite ar trimite sistemele lor de rachete Patriot la Kiev, ar fi „un alt pas provocator” care ar putea „duce la consecinţe imprevizibile”, este avertismentul care vine de la ambasada Rusiei la Washington, într-o notă. „În Statele Unite a fost lansată o campanie de informare cu privire la presupusa expediere iminentă a sistemelor de apărare aeriană de înaltă tehnologie către Kiev”, notează diplomaţii. „Dacă aceste rapoarte vor fi confirmate, vom vedea un alt pas provocator al administraţiei, care ar putea duce la consecinţe imprevizibile”.

UPDATE 08:00 Putin anulează discursul în Parlament

După tradiţionala conferinţă de presă de sfârşit de an, preşedintele rus Vladimir Putin anulează şi discursul despre „starea naţiunii” pe care îl ţine în fiecare an, în faţa Adunării Federale a Parlamentului. Se pare că, potrivit unor surse citate de Tass, preşedintele îşi va ţine discursul „probabil în noul an”. Întrebat despre temă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns: „Este posibil ca discursul să aibă loc în 2023”. În schimb, Peskov a exclus că ar putea fi în formă scrisă, aşa cum s-a vehiculat.

UPDATE 07:00 SUA iau în considerare trimiterea unui kit electronic pentru bombe inteligente

Statele Unite evaluează posibilitatea de a trimite în Ucraina echipamente electronice speciale capabile să transforme muniţii aeriene necontrolate în „bombe inteligente”, care pot să lovească ţinta cu precizie maximă, scrie Washington Post, care citează autorităţi apropiate cauzei.

UPDATE 06:00 Kirby (securitatea SUA): este puţin probabil ca războiul să se încheie până la sfârşitul anului

Războiul din Ucraina va continua „ceva vreme”, „este greu de crezut că se va încheia într-un an” sau că luptele se vor opri în timpul iernii, a declarat de purtătorul de cuvânt al securităţii naţionale americane, John Kirby, confirmând eliberarea unui cetăţean american în contextul unui schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia.

UPDATE 05:00 Curtea Anticorupţie confiscă toate bunurile fostului preşedinte demis, Ianukovici

Înalta Curte Anticorupţie a confiscat toate bunurile deţinute de fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, la aproape nouă ani după ce Revoluţia Euromaidan l-a înlăturat în 2014.

UPDATE 04:00 Liderul Chinei aprofundează legăturile economice cu Rusia

Preşedintele Chinei Xi Jinping a ordonat guvernului său să aprofundeze legăturile economice cu Rusia, în ciuda distanţei sale publice de luni de zile faţă de Kremlin.

UPDATE 03:00 Parlamentul polonez recunoaşte Rusia drept sponsor al terorismului

Rusia este „direct responsabilă” pentru prăbuşirea din 2010 a avionului în care se afla preşedintele de atunci, Lech Kaczyński. În accidentul aviatic petrecut în regiunea Smolensk din Rusia, preşedintele Kaczyński şi alte 95 de persoane aflate la bord au decedat.

Sejm a adoptat atât rezoluţia, cât şi amendamentul privind prăbuşirea avionului: ar fi fost provocată în mod deliberat de Kremlin.

UPDATE 02:10 Republica Cehă recunoaşte Holodomorul drept genocid împotriva poporului ucrainean

Parlamentul Ceh a recunoscut genocidul îndreptat împotriva poporului ucrainean din perioada interbelică. Holodomor, foametea provocată la ordinul autorităţile sovietice, a ucis milioane de oameni în perioada 1932-1933.

Preşedintele Volodimir Zelenski a salutat decizia Senatului ceh: „Sunt recunoscător prietenilor mei cehi pentru afirmarea adevărului şi restaurarea dreptăţii istorice. Pedeapsa pentru toate crimele trecute şi prezente ale Rusiei este inevitabilă”, a declarat Zelenski.

Rezumatul zilei

  • Un cetăţean american se numără printre zecile de deţinuţi predaţi Ucrainei de Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri.
  • Livrările de arme din Italia către Ucraina se vor opri de îndată ce Moscova va înceta ostilităţile.
  • Ucraina pregăteşte acorduri pentru a consolida capacităţile de apărare aeriană. Deşi trupele ucrainene au doborât 13 drone în Kiev, majoritatea şi-au atins ţintele.
  • Zelenski cere Parlamentului European să lanseze un tribunal împotriva „războiului terorist” al Rusiei. „Când orice potenţial agresor ştie că pedeapsa pentru un război criminal este inevitabilă, va fi cel mai eficient instrument de prevenire a războiului”, a declarat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici