”Războiul” hărţilor între Rusia şi Canada, pe tema Ucrainei - FOTO

Tensiunea între occidentali şi Rusia pe tema Ucrainei este ilustrată inclusiv pe Twitter, unde canadienii şi ruşii s-au confruntat în hărţi şi mesaje sarcastice.

5755 afișări
Imaginea articolului ”Războiul” hărţilor între Rusia şi Canada, pe tema Ucrainei - FOTO

”Războiul” hărţilor între Rusia şi Canada, pe tema Ucrainei

Marţi, Kievul a difuzat mărturii video ale unor paraşutişti ruşi capturaţi cu o zi înainte în estul Ucrainei, aceasta fiind prima probă materială a participării forţelor ruseşti la aceste lupte.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că militari au traversat frontiera "accidental".

Ca urmare, delegaţia canadiană la NATO a publicat o hartă pe contul său de Twitter, pe care Rusia apare cu roşu şi cu numele scris mare ("Rusia"), iar Ucraina apare cu albastru şi cu menţiunea "Nu este Rusia". Imaginea era însoţită de comentariul: "Geografia poate fi dificilă. Iată un ghid pentru soldaţii ruşi care se pierd şi pătrund «accidental» în Ucraina".

Harta, publicată miercuri, a fost preluată de mii de utilizatori pe Twitter.

Răspunsul nu a întârziat să apară. Astfel că, joi seara, delegaţia rusă la NATO a difuzat propria hartă pe Twitter, în care Crimeea este parte integrantă a Rusiei. "Pentru a ne ajuta colegii canadieni să recupereze în privinţa noii geografii a Europei".

Pe această hartă cu zona Mării Negre nu apare regiunea de est a Ucrainei unde au loc lupte între separatiştii proruşi şi armata ucraineană.

În schimb, Abhazia şi Osetia de Sud, teritorii separatiste proruse din Georgia, care şi-au proclamat independenţa după războiul ruso-georgian din 2008, sunt haşurate.

Delegaţia rusă, foarte activă pe Twitter, a afirmat vineri dimineaţă că "Washingtonul adună minciună după minciună". Joi, preşedintele american Barack Obama a considerat că este "evident pentru întreaga lume" că forţele ruseşti se află în Ucraina, ca ecou la declaraţiile NATO potrivit cărora peste o mie de militari ruşi au intrat în Ucraina pentru a lupta alături de separatişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici