Regele Charles al III-lea va vizita Parisul în curând

Executivul francez îşi accelerează pregătirile pentru o vizită de stat a monarhului britanic Charles al III-lea, la sfârşitul lunii martie, potrivit Le Parisien.

247 afișări
Imaginea articolului Regele Charles al III-lea va vizita Parisul în curând

La Paris, totul este pregătit pentru o vizită a Regelui Charles al III-lea.

În culise, diplomaţii francezi sunt ocupaţi cu pregătirea vizitei de stat ,cea mai înaltă la nivel înalt între două ţări.

Invitaţia a fost lansată de Emmanuel Macron cu ocazia funeraliilor reginei.

„Am avut ocazia să-l invit pe regele Charles să vină în Franţa atunci când va fi cazul”, a declarat şeful statului, la 16 septembrie.

Evenimentul ar urma să aibă loc în 27 martie. La Élysée, este prevăzut un dineu de stat în Salle des fêtes. De asemenea, se pregăteşte un program între Prima Doamnă Brigitte Macron şi Camilla Parker Bowles.

Ar putea fi avută în vedere o vizită simbolică care să întruchipeze cauzele susţinute de aceste două personalităţi (vizita la o şcoală, la un spital etc.). Adunarea Naţională a fost de asemenea mobilizată pentru o oprire protocolară a suveranului britanic. La fel ca şi Senatul. O întâlnire cu primarul Parisului, Anne Hidalgo, ar putea avea loc, aşa cum se obişnuieşte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici