”Regina cerului”. Compania aeriană Virgin Atlantic numeşte un avion după Regina Elisabeta a II-a

  • Expresia "regina cerului" tocmai a căpătat un alt înţeles.
  • În timp ce Boeing 747, acum scos din uz, a purtat acest apelativ în trecut, Virgin Atlantic reface această expresie şi numeşte un avion după regretata regină Elisabeta a II-a.
  • Compania aeriană şi-a numit ocazional avioanele după femei notabile din istorie, printre care liderul sufragetelor britanice Emmeline Pankhurst, cântăreaţa Billie Holiday şi Diana, Prinţesa de Wales.
238 afișări
Imaginea articolului ”Regina cerului”. Compania aeriană Virgin Atlantic numeşte un avion după Regina Elisabeta a II-a

Sursa foto: Twitter

Acum, noul Airbus A330neo al companiei aeriene, cu numărul de înmatriculare G-VEII, a fost botezat "Queen of the Skies" (Regina cerului), în onoarea regretatului monarh. Ilustraţia este pictată cu imaginea unei femei roşcate care poartă o rochie în nuanţa roşie caracteristică Virgin.
 
„La fel ca şi Regina Elisabeta în timpul domniei sale istorice de 70 de ani, Virgin Atlantic este mândră să arboreze steagul Regatului Unit în întreaga lume", a declarat Corneel Koster, Chief Customer and Operations Officer la Virgin Atlantic, într-un comunicat.
 
Suntem încântaţi să o primim în curând pe "Queen of the Skies" în flota noastră şi sperăm că aceasta va fi un omagiu potrivit pentru un monarh de neuitat şi foarte iubit”.
 
Regina Elisabeta, care a murit în septembrie 2022, a călătorit frecvent în timpul domniei sale, vizitând mai mult de 120 de ţări, potrivit CNN.
 
Avionul Royal Air Force care i-a transportat sicriul de la Edinburgh la Londra înainte de înmormântarea sa a stabilit un record pe site-ul de urmărire a zborurilor FlighRadar24. Zborul de 72 de minute a fost urmărit de 4.79 milioane de persoane pe site-ul şi aplicaţia mobilă Flightradar24, plus alte 296.000 de persoane care au urmărit avionul pe YouTube.
 
Avionul A330neo a fost livrat cu multă fanfară în 2019. Aeronava cu corpul lat are aripi lungi şi subţiri, ceea ce reduce rezistenţa în aer şi consumă mai puţin combustibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici