Republica Moldova a retras actualul ambasador în Rusia. Moscova se declară surprinsă

Administraţia Republicii Moldova a dispus, miercuri, retragerea actualului ambasador în Rusia, Dumitru Braghiş, spre surprinderea Ministerului rus de Externe, relatează site-ul agenţiei Tass.

4143 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova a retras actualul ambasador în Rusia. Moscova se declară surprinsă

Republica Moldova a retras actualul ambasador în Rusia, spre surprinderea Moscovei (Imagine: Daniel Mihailescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Decizia de retragere a ambasadorului a fost luată de Guvernul de la Chişinău, fiind aprobată de Daniela Morari, adjunctul ministrului moldovean de Externe. Potrivit legii, decizia trebuie aprobată de preşedintele Igor Dodon.

Dumitru Braghiş a fost ambasador al Rusiei începând din noiembrie 2015.

Decizia Chişinăului a generat surprindere la Ministerul rus de Externe.

"Vestea este oarecum neaşteptată. Poate că întrebările despre această hotărâre trebuie adrersate Chişinăului", a reacţionat Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe.

"Ambasadorul a participat la toate negocierile şi reuniunile Comisiei interguvernamentale. Am cooperat activ la nivelul ministerelor de Externe. Se bucura de respect şi era un membru influent al corpului diplomatic de la Moscova", a subliniat Karasin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici