Roma este pe cale să îşi fi ales prima femeie primar

Virginia Raggi este pe cale să devină prima femeie-primar a Romei, o lovitură puternică pentru Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi, potrivit primelor rezultate ale alegerilor, scrie Bloomberg.

3622 afișări
Imaginea articolului Roma este pe cale să îşi fi ales prima femeie primar

Roma este pe care să îşi fi ales prima femeie primar (Imagine: Facebook)

Raggi, care a candidat din partea M5S, a obţinut 36,7% din voturi, comparativ cu 23,1% cel mai apropiat rival, Roberto Gianchetti, potrivit primelor sondaje.

Peste 13 mil. de votanţi au fost chemaţi la urne pe 5 iunie, precum şi 19 oraşe. O victorie în Roma ar putea acorda euroscepticilor de la M5S cea mai mare victorie de până acum şi ar putea oferi o lovitură puternică eforturilor premierului de a convinge italienii că va pune capăt anilor de stagnare economică.

Guvernele locale au devenit un pământ fertil pentru populiştii Europei. În Germania, partidul Alternative anti-euro a câştigat în 8 din cele 16 state, la numai trei ani de la înfiinţare. În Franţa, Frontul Naţional controlează câteva oraşe, în timp ce Podemis conduce principalele două oraşe din Spania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici