România a pierdut în total 25 de militari în operaţiunile din Afganistan

Armata română a pierdut în total 25 de militari în cursul operaţiunilor din Afganistan, la care participă din anul 2001 de partea coaliţiilor internaţionale conduse de NATO şi de Statele Unite, conform bilanţului Ministerului Apărării Naţionale.

2241 afișări
Imaginea articolului România a pierdut în total 25 de militari în operaţiunile din Afganistan

România a pierdut în total 25 de militari în operaţiunile din Afganistan

Conform datelor publicate de Ministerul Apărării Naţionale, în perioada noiembrie 2003 - mai 2016, 25 de militari români au murit în timpul misiunilor din Afganistan.

Alţi 100 de militari români au fost răniţi în teatrul de operaţiuni afgan.

În cel mai recent incident, doi militari români au murit sâmbătă într-un incident produs în provincia afgană Kandahar.

România participă din anul 2001 la operaţiunile din Afganistan, în cadrul coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite şi în cadrul misiunii Forţei NATO de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).

În afară de cei 25 de militari români decedaţi în operaţiunile din Afganistan, alţi doi membri ai armatei române şi-au pierdut vieţile în Irak, iar unul în Bosnia-Herţegovina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici