Rusia a decis să oprească activitatea diplomatică în Yemen

Rusia a luat decizia de a îşi suspenda activitatea diplomatică în Yemen, iar personalul ambasadei ruse a părăsit ţara, a anunţat marţi Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, informează site-ul agenţiei de ştiri TASS.

969 afișări
Imaginea articolului Rusia a decis să oprească activitatea diplomatică în Yemen

Rusia a decis să oprească activitatea diplomatică în Yemen

"Dată fiind situaţia din Sanaa, a fost luată decizia de a suspenda prezenţa diplomatică rusă în Yemen. Personalul ambasadei Rusiei a părăsit ţara", a declarat Maria Zakharova.

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită şi-a intensificat, recent, campania de raiduri aeriene în Yemen după ce rebelii huthi şi-au consolidat controlul asupra oraşului Sanaa în urma uciderii fostul preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, care schimbase taberele

"Ambasadorul rus şi o parte din corpul diplomatic acreditat în Yemen îşi vor îndeplini funcţiile în timp ce se vor afla la Riyad", a menţionat oficialul rus.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic şi-au intensificat activităţile în Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici