Rusia a suspendat un acord cu Lituania cu privire la inspecţii militare, anunţă Vilniusul

Lituania a anunţat luni că Rusia a "suspendat în mod unilateral" un acord din 2001 cu privire la inspecţii militare, în contextul unor îngrijorări în Europa de Est legate de politica Moscovei.

29039 afișări
Imaginea articolului Rusia a suspendat un acord cu Lituania cu privire la inspecţii militare, anunţă Vilniusul

Rusia a suspendat un acord cu Lituania cu privire la inspecţii militare, anunţă Vilniusul

"Acţiunea Rusiei (...) poate fi considerată drept un alt pas spre distrugerea încrederii reciproce şi a sistemului de securitate în Europa", a anunţat Ministerul lituanian al Apărării într-un comunicat.

Acordul permitea Lituaniei să trimită anual inspectori în enclava rusă Kaliningrad.

Ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, a declarat că regretă decizia Moscovei, însă a adăugat că Lituania, membră NATO începând din 2004, va obţine informaţiile necesare "prin alte mijloace".

"Acest pas arată refuzul Rusiei de a coopera într-un mod constructiv", a afirmat ministrul lituanian după o întâlnire, la Paris, cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici