MONITORUL APĂRĂRII | Rusia a testat o rachetă hipersonică în largul Crimeei. Putin a participat la exerciţiu - VIDEO

Rusia a testat, joi, o rachetă hipersonică în Marea Neagră, în largul fostei regiuni ucrainene Crimeea, în cadrul unui exerciţiu la care a asistat preşedintele Vladimir Putin.

5638 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia a testat o rachetă hipersonică în largul Crimeei. Putin a participat la exerciţiu - VIDEO

Rusia a testat o rachetă hipersonică în largul Crimeei. Putin a participat la exerciţiu

La exerciţiu au participat aproximativ 30 de nave ale Flotei ruse a Mării Negre şi ale Flotei Nordului, inclusiv crucişătorul Mareşal Ustinov, un submarin şi peste 40 de avioane militare.

În cadrul manevrelor navale au fost lansate rachete de croazieră Kalibr şi o rachetă hipersonică Kinzhal.

 

 

 

"Exerciţiile militare au fost un succes", a declarat amiralul Nikolai Ievmenov, comandantul Forţelor Navale ruse.

Rachetele Kinzhal au fost lansate de avioane multirol MIG-31K, iar rachetele Kalibr de la bordul fregatei Amiral Grigorovici şi al submarinului Kolpino.

Rusia este singura naţiune care are rachete hipersonice, a anunţat la sfârşitul anului 2019 preşedintele Vladimir Putin, avertizând că armata rusă poate distruge orice sistem antibalistic existent sau care poate fi instalat de Statele Unite în Europa ori în altă zonă a lumii.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici