Rusia acuză SUA de subminarea legislaţiei internaţionale, după inspecţiile efectuate la misiunea comercială rusă din Washington

Rusia condamnă în termeni fermi inspecţiile efectuate de către autorităţile americane la misiunea comercială rusă din Washington, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, adăugând că relaţiile ruso-americane continuă să se degradeze, relatează agenţia Tass.

720 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză SUA de subminarea legislaţiei internaţionale, după inspecţiile efectuate la misiunea comercială rusă din Washington

Rusia acuză SUA de subminarea legislaţiei internaţionale, după inspecţiile efectuate de americani la misiunea comercială rusă din Washington

"Evident, ne exprimăm un profund regret faţă de această încălcare a dreptului internaţional. Astfel de acţiuni subminează legislaţia internaţională şi contravin convenţiei privind relaţiile diplomatice. Sunt luate măsuri (de către SUA) care implică o degradare suplimentară a relaţiilor ruso-americane. Cu o lună în urmă, credeam că relaţiile noastre nu se mai pot înrăutăţi, dar partea americană demonstrează că este posibil să meargă mai departe pe această cale. Regretăm acest fapt", a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a abţinut să răspundă la întrebarea cu privire la posibile contramăsuri ale Moscovei. "Să aşteptăm până când preşedintele Rusiei îşi va exprima punctul de vedere în această chestiune", a spus Peskov.

Întrebat dacă Vladimir Putin a fost informat despre ce s-a întâmplat la Washington, Peskov a răspuns: "Ce credeţi? Când una dintre cele mai mari naţiuni ale lumii calcă în picioare legislaţia internaţională, preşedintele unei alte naţiuni importante la nivel mondial este imediat informat despre acest lucru".

Autorităţile din Statele Unite au preluat, duminică, controlul asupra a trei imobile ce au aparţinut misiunii diplomatice a Rusiei şi au efectuat mai multe inspecţii la misiunea comercială rusă la Washington. Potrivit Moscovei, clădirea este proprietatea statului rus şi beneficiază de imunitate diplomatică.

La 31 august, Administraţia Donald Trump a cerut Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi anexele diplomatice din Washington şi New York, ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate" şi " în spiritul echivalenţei", după ce Administraţia Vladimir Putin a cerut reducerea personalului diplomatic american din Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici