Rusia condamnă decizia "extrem de periculoasă" a Germaniei, avertizând că vor fi "efecte ireparabile"

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Netschajev, a condamnat vehement, miercuri, decizia "extrem de periculoasă" a Guvernului Olaf Scholz privind livrarea de tancuri ultramoderne Ucrainei, afirmând că acţiunea demonstrează că Occidentul nu vrea o soluţie diplomatică.

2212 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă decizia "extrem de periculoasă" a Germaniei, avertizând că vor fi "efecte ireparabile"

"Este o decizie extrem de periculoasă, care va duce conflictul la un nou nivel al confruntărilor militare", a declarat ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Netschajev, citat de publicaţia Der Spiegel.

"Această acţiune ne convinge încă o dată că Germania şi aliaţi săi apropiaţi nu vor o soluţie diplomatică la criza din Ucraina şi depun eforturi spre o escaladare de durată a conflictului. Cu permisiunea Guvernului german, tancurile germane vor fi trimise din nou pe «frontul de est», ceea ce va conduce inevitabil la moartea unor militari ruşi şi a unor civili", a adăugat ambasadorul Rusiei, acuzând Berlinul că nu remediază responsabilitatea istorică pentru fostele crime naziste din al II-lea Război Mondial.

"Această decizie generează efecte ireparabile în relaţiile bilaterale, care oricum sunt într-o stare deplorabilă", a atras atenţia diplomatul rus.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a confirmat miercuri decizia de a furniza Ucrainei tancuri Leopard, dar a reafirmat că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică. "Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliaţii noştri. Vom continua în acelaşi mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO", a subliniat Olaf Scholz.

Surse citate de publicaţia Der Spiegel afirmă că Germania şi alte naţiuni europene analizează posibilitatea de a furniza în total Ucrainei două batalioane de tancuri Leopard 2, adică în total 80 de vehicule blindate. Germania va furniza cel puţin 14 tancuri Leopard 2 şi va autoriza transferul de vehicule blindate de fabricaţie germană de către alte state europene. Statele Unite ar urma să furnizeze încă 40 de tancuri, inclusiv de tip M1 Abrams, potrivit aranjamentului cu Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici