Rusia condamnă suplimentarea capacităţilor NATO în ţări est-europene, inclusiv în România / Moscova avertizează că efectivele militare ruse din Crimeea pot respinge orice atac

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că efectivele ruse din Crimeea pot respinge orice atac inamic, denunţând suplimentarea capacităţilor militare NATO în România, Polonia, Bulgaria şi ţările baltice.

7609 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă suplimentarea capacităţilor NATO în ţări est-europene, inclusiv în România / Moscova avertizează că efectivele militare ruse din Crimeea pot respinge orice atac

Rusia condamnă suplimentarea capacităţilor NATO: Efectivele din Crimeea pot respinge orice atac

"În Peninsula Crimeea a fost creată o combinaţie unică de forţe militare, iar această forţă este consolidată în mod constant. Sistemul avansat de arme ultramoderne nu va lăsa nicio şansă unui potenţial inamic care ar îndrăzni să atace acest teritoriu autohton rus", a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, cu ocazia primei reuniuni pentru apărare desfăşurată în Sevastopol.

"Această regiune a avut mereu o importanţă uriaşă pentru Rusia. (...) Crimeea continuă să joace un rol de cea mai mare importanţă în menţinerea securităţii militare a Rusiei", a subliniat Serghei Şoigu, citat de agenţia Tass.

Rusia a anexat în 2014 regiunea ucraineană Crimeea, decizia fiind condamnată dur de Statele Unite şi de Uniunea Europeană.

Ministrul rus al Apărării a dat asigurări că Rusia nu mobilizează efective militare pe linia de contact cu statele membre NATO.

"Vreau să menţionez că nu mobilizăm trupe pe linia de contact cu state membre NATO, nici măcar în regiunea baltică", a subliniat el.

Însă Serghei Şoigu a observat că Alianţa Nord-Atlantică a suplimentat capacităţile ofensive în apropierea frontierelor Rusiei.

"Pe fondul isteriei statelor baltice şi Poloniei privind o presupusă agresiune rusă care s-ar pregăti împotriva lor, forţa contingentelor NATO din regiunea baltică, din Polonia, România şi Bulgaria a fost suplimentată de la 2.000 la 15.000 de militari începând din 2015", a amintit Serghei Şoigu.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici