Cinci persoane au intrat ilegal în Finlanda din Rusia, cu documentele unui suporter prezent la Cupa Mondială

Cinci persoane au intat ilegal în Finlanda cu ajutorul unor documente de identitate ce aparţineau unui suporter prezent la Cupa Mondială din Rusia, după care au aplicat pentru azil politic, au anunţat miercuri poliţiştii de frontieră finlandezi, potrivit Reuters.

1806 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane au intrat ilegal în Finlanda din Rusia, cu documentele unui suporter prezent la Cupa Mondială

Cinci persoane au intrat ilegal în Finlanda din Rusia, cu documentele unui suporter prezent la Cupa Mondială

Cele cinci persoane erau de naţionalitate nigeriană, marocană şi chineză şi au venit la Cupa Mondială găzduită de Rusia procurându-şi biletele de intrare la meciuri de la persoane care deţineau viză de intrare liberă, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al Poliţiei de Frontieră.

”Ne-am pregătit pentru astfel de evenimente deoarece ştiam că se poate intra în Rusia fără viză”, a declarat Marko Saareks, şeful Biroului de risc şi analiză al Poliţiei de Frontieră finlandeze.

”Totuşi, am fost surprinşi de faptul că acest lucru s-a întâmplat chiar la începutul turneului”, a mai spus acesta, adăugând că din cunoştinţele sale cazuri similare au mai avut loc în ţările baltice şi în Polonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici