MONITORUL APĂRĂRII | Rusia condamnă decizia Administraţiei Donald Trump de creare a unei Forţe militare spaţiale

Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare privind decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de creare a unei Forţe militare spaţiale, avertizând că există riscul declanşării unei noi curse a înarmării.

19840 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia condamnă decizia Administraţiei Donald Trump de creare a unei Forţe militare spaţiale

Rusia condamnă decizia Administraţiei Donald Trump de creare a unei Forţe militare spaţiale

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, consideră că decizia lui Donald Trump semnalează intenţia Washingtonului de a trimite arme în spaţiu.

Militarizarea spaţiului "poate genera consecinţe nu mai puţin grave decât cursa înarmării nucleare", a avertizat Maria Zaharova, citată de site-ul agenţiei Associated Press.

Mobilizarea de armament în spaţiu "ar destabiliza echilibrul strategic şi securitatea internaţională", a subliniat Zaharova, amintind că Rusia şi China au propus semnarea unui tratat internaţional prin care armele spaţiale să fie interzise.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici