Rusia şi China semnează un acord de cooperare în domeniul sportiv

Rusia şi China au semnat un memorandum de înţelegere pentru a spori cooperarea în domeniul sportului, pe fondul ameninţării unor evenimente separatiste faţă de Mişcarea Olimpică, relatează insidethegames.

244 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China semnează un acord de cooperare în domeniul sportiv

Acordul a fost semnat la Beijing de ministrul rus al sporturilor, Oleg Matytsin, şi Gao Zhidan, directorul Administraţiei Generale de Stat a Sportului din China.

Premierul rus Mihail Mişuşin şi premierul Consiliului de Stat al Chinei, Li Qiang, au fost prezenţi pentru a asista la semnare.

Ambele ţări s-au angajat să facă schimb de informaţii şi experienţe şi să organizeze întâlniri şi evenimente sportive.

Sunt incluse sportul de înaltă performanţă, sportul pentru tineret şi sportul paralimpic, precum şi ştiinţa sportului, tehnologia sportului şi antidopingul.

Acordul va fi considerat un impuls pentru Rusia, care a fost blocată de o mare parte a sportului internaţional după invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Ţara caută căi sportive alternative, cu Jocurile de vară pentru tineret ruso-chineze, care se desfăşoară în prezent în oraşul chinez Chongqing.

De asemenea, Putin a propus oficial guvernului său să organizeze "Jocurile Mondiale ale Prieteniei" la scurt timp după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Rusia speră că la aceste Jocuri ar putea participa ţările BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

Matytsin a propus să găzduiască primele Jocuri ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), care include Rusia, China, India, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Tadjikistan şi Uzbekistan, precum şi o serie de naţiuni observatoare şi parteneri de dialog.

"Cooperarea cu China în domeniul sportului are o bază stabilă pe termen lung, ne respectăm reciproc interesele, facem schimb de experienţă, răspundem la noi provocări, modelând prezentul şi viitorul sportului în ţările noastre", a declarat Matytsin, potrivit agenţiei de ştiri de stat ruseşti TASS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici