Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme furnizate de NATO în vestul Ucrainei

Rusia a declarat miercuri că forţele sale au distrus un depozit care conţinea arme furnizate de NATO în vestul Ucrainei, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe aliaţii occidentali să accelereze livrările de arme către ţara sa.

786 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că a distrus un depozit cu arme furnizate de NATO în vestul Ucrainei

"În apropiere de oraşul Zolochiv din regiunea Lvov, rachete Kalibr de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune au distrus un depozit de muniţie cu arme străine transferate Ucrainei de către ţările NATO, inclusiv obuziere M777 de 155 mm", a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat, potrivit The Moscow Times şi AFP.

Ucraina a declarat marţi că a primit doar 10% din armele pe care le-a cerut de la Occident pentru a descuraja intervenţia militară a Rusiei.

Forţele ruseşti îşi concentrează în prezent puterea de foc asupra centrului industrial de importanţă strategică Severodonetsk, în cadrul eforturilor de a cuceri o porţiune din estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a făcut apel la armament greu din partea Occidentului, criticând "comportamentul reţinut" al unor lideri europeni, care, potrivit lui, a "încetinit foarte mult livrările de arme".

"Sunt recunoscător pentru ceea ce vine, dar trebuie să vină mai repede", a declarat el jurnaliştilor danezi în cadrul unui briefing online marţi.

Statele Unite şi Marea Britanie au declarat că furnizează Kievului baterii de artilerie de precizie cu rază lungă de acţiune, sfidând avertismentele Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici