Rusia susţine că a interceptat un avion de spionaj britanic în apropiere de Crimeea. Vladimir Putin a criticat acţiunea NATO

Rusia a afirmat joi că a trimis un avion de vânătoare pentru a intercepta un avion de spionaj britanic care opera în apropiere de Crimeea, peninsula de la Marea Neagră pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014, scrie Reuters.

1152 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că a interceptat un avion de spionaj britanic în apropiere de Crimeea. Vladimir Putin a criticat acţiunea NATO

Sursa foto: profimedia

Ministerul rus al Apărării a declarat că acţiunea britanică face parte dintr-o serie de intense activităţi militare ale SUA şi aliaţilor săi în regiunea Mării Negre, lucru de care preşedintele Vladimir Putin s-a plâns joi cancelarului german Angela Merkel într-o convorbire telefonică.

Ministerul a declarat că a trimis un avion de luptă Sukhoi SU-30 pentru a intercepta un avion de recunoaştere britanic Boeing RC-135 despre care a spus că a încercat să se apropie de Crimeea, şi a precizat că avionul britanic şi-a schimbat cursul după ce a fost abordat de avionul rusesc.

Putin i-a spus joi, prin telefon, cancelarului german, că acţiunile occidentale în regiunea Mării Negre sunt destabilizatoare, periculoase şi provocatoare, a declarat Kremlinul.

Ministerul Apărării a precizat că activitatea sporită a NATO implică două nave de război americane, aviaţie strategică şi patru avioane de spionaj NATO în ultimele 24 de ore.

Instituţia a spus că acţiunile par a fi o încercare a NATO de a cerceta un potenţial teatru de război, lucru care ar putea fi util în cazul în care Ucraina ar încerca să recupereze cu forţa regiunea sa estică Donbass, al cărei control l-a pierdut în favoarea separatiştilor susţinuţi de Rusia în 2014.

Ministerul a precizat că două nave de război ruseşti urmăreau navele americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici