Ruşii revendică prima victorie majoră în Ucraina după 6 luni. Wagner spune că deţine controlul complet al părţii estice a Bakhmut / Informaţia nu a putut fi verificat în mod independent

Grupul de mercenari Wagner revendică controlul complet al părţii estice a Bakhmut, după luni de lupte aprige pentru acest oraş, pe care Rusia este foarte hotărâtă să îl captureze, relatează DW.

946 afișări
Imaginea articolului Ruşii revendică prima victorie majoră în Ucraina după 6 luni. Wagner spune că deţine controlul complet al părţii estice a Bakhmut / Informaţia nu a putut fi verificat în mod independent

Ruşii revendică prima victorie majoră în Ucraina după 6 luni. Wagner spune că deţine controlul complet al părţii estice a Bakhmut / Informaţia nu a putut fi verificat în mod independent

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigozhin, a făcut anunţul miercuri într-o înregistrare vocală pe Telegram.

"Tot ceea ce se află la est de râul Bakhmutka este complet sub controlul Wagner", a spus el.

Raportul nu a putut fi verificat în mod independent. Niciun răspuns ucrainean nu a fost dat imediat la această afirmaţie. La începutul acestei săptămâni, preşedintele ucrainean Zelenski a respins rapoartele privind planurile de retragere.

După luni de lupte în Bakhmut şi în jurul acestuia, forţele ruseşti sunt hotărâte să captureze oraşul, ceea ce ar fi prima lor victorie semnificativă pe câmpul de luptă în aproximativ şase luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici