Zece mineri mexicani după trei zile în subteran: "Timpul este împotriva noastră"

Pompe mari au aspirat sâmbătă apa dintr-o mină de cărbune inundată din Mexic, în timp ce autorităţile se gândeau dacă să trimită scafandri pentru a încerca să salveze zece mineri blocaţi în subteran de mai bine de trei zile, scrie Reuters.

287 afișări
Imaginea articolului Zece mineri mexicani după trei zile în subteran: "Timpul este împotriva noastră"

Salvarea 10 mineri mexicani după 3 zile în subteran: "Timpul este împotriva noastră"

Minerii au rămas blocaţi într-o mină din statul Coahuila, situat la frontiera de nord, miercuri după-amiază, când lucrările lor au provocat prăbuşirea unui perete al tunelului, declanşând inundaţii în trei puţuri.

Preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că ziua de sâmbătă va fi "decisivă" pentru a stabili dacă scafandrii pot intra în siguranţă în mină. Însă după-amiază, guvernatorul din Coahuila, Miguel Riquelme, a declarat că nivelul apei era încă prea ridicat.

"Timpul este împotriva noastră", le-a spus el familiilor aflate la faţa locului.

Rudele care veghează afară au spus că îşi pun speranţele în posibilitatea ca minerii să fi găsit o pungă de aer.

"Suntem obosiţi, suntem disperaţi, dar cu un pic (de) speranţă", a declarat Cecilia Cruz, adăugând că auzise despre accidentele miniere din Coahuila, ţara sa natală, cu zeci de ani înainte de incidentul care l-a prins în capcană pe nepotul ei, Sergio Cruz, în vârstă de 42 de ani.

Posibilitatea unor tuneluri pline de noroi şi a unor prăbuşiri subterane ar putea face imposibilă căutarea minerilor de către echipele de salvare, chiar dacă se extrage suficientă apă, a precizat ea.

"Vor ei să rişte mai multe vieţi? Ar fi o tragedie şi mai mare", a spus ea.

Şase scafandri din cadrul forţelor speciale mexicane au fost trimişi pentru a ajuta.

Cinci mineri au reuşit să scape.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici